YAYA OLMAK

Bir önceki yazımda Akçaabat Beldeyesinin çifte standardını dile getirmiştim. Yazımın bir bölümünde Zabıtaların görevlerini yapmadığını yazmıştım. Anlaşılan yazım bazı esnafları rahatsız ettiği gibi bir kısım okuyucumuz ise zabıtanın uygulamasının haklılığını söylüyor. Yazıma yorum ekleyen Hakan Ayvaz adlı okuyucumuz yorumla kalmamış âdete bize tehdit eder gibi sözler sarf ediyor Ayvaz yazısında aynen şu cümleyi kullanıyor ”Osman efendi sen ne iş yaparsın da cıkmış burada esnafı eleştiriyorsun sen kimsin haddini aşma diye bizi uyarmaya çalışıyor.

Sevgili okuyucularımız ben mesleğimiz için ne kimseden icazet alırım dene gelen telkinlerden korkarak doğrulardan saparım. Ben her zaman doğrunun yani haklının yanında halkın yanında olmayı ilke edindim kendime.

Türkiye genelinde böyle bir ilçeye ne rastladım nede böyle bir uygulamaya göz yuman bir anlayışa rastladım.

Görevimiz gereği Avrupa ile Türkiye genelinde birçok şehri görme imkânı buldum ama böyle bir uygulamayı ne gördüm nede duydum.

Yaşananlar her vatandaş tarafından dile getirilse de çözüm üretilmesi aynı bir soru işareti. Çözümü bireysel olarak çözmenin de kolay olmadığını söyleyebilirim. Burada görev belediyeye düşmektedir. Esnafa göre belediyeye vergi veriyoruz kaldırımlar bizim kullanma alanımız diyor belediye ise bir yaptırım uygulamıyor.

Vatandaş ailesiyle sokakta yürümek istediğinde önünde tüpünden, tenceresinden şeker çuvalından aklınıza ne geliyorsa görmeniz mümkün. Kaldırımı kullanamayan vatandaş doğal olarak araç yolunu kullanmak zorunda kalıyor bu sırada şoförlerle sorun yaşamaya başlıyor. Kaldırımların yerine araç yolunu kullanmak zorunda kalıyor vatandaş. Birde dar yolların üzerine esnaflar tarafından park edilen araçlar sormayın.

Anlayacak olduğunu güzelim ilçenin neresine değseniz sorun yumağı.

Burada şunu belirtmek isterim Akçaabat ta park sorunu yaşanmakta evlere iş yerlerine ruhsat veren belediye yetkilileri parkı olmayan iş merkezlerine nasıl yapı kullanma veriyorlar anlamış değilim.

Bankada veya belediyede kısa süreli işi için uğrayan vatandaş aracını park ettiğinde yük gelecek malzeme gelecek gibi sözlerle esnaf tarafından uyarılan vatandaşın bu yolu kullanma hakkı yok ediliyor buna bir son verilmeli. Bunuda çözecek olan en başta Akçaabat Belediyesidir

Kim olursa olsun eğer ana yolda park etmişse park ücreti almasını öneriyorum. Bu esnafta olabilir vatandaşta. Tabi aracın en fazla 20 dakika kalması şartıyla. Belediyenin zabıtası var makbuz kesme yetkisi de var yapsın uygulamayı bir düzen getirsin bu çarpıklığa.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum