Derviş ALTUNTAŞ

Derviş ALTUNTAŞ

ACI VERİCİ...

Akçaabat Sebatspor’un uzun bir süresi Trabzonspor ile Pilot takım olacak mı!olmayacak mı diye heba olup gitti.

 Uzun süren görüşmeler sonrası Sebatsporumuzun elinde sadece bir hiç kaldı. Sebatspor pilot takım olamayışıyla (benim kanaatim) çok önemli bir fırsatı kaçırmasının yanı sıra futbol camiasının gözünde de önemli ölçüde saygı kaybetti. Bu saygı kayıplığını Akçaabat Sebatspor taraftarı bakımından Trabzonspor’unda yaşadığını belirtmemde yarar var. Konuştuğun her Sebatlı Trabzonspor’un ara takım düşüncesini Sebatspor yönünde açıklama yapıp başka bir takım yönünde karar kılmasına kızgınlar. Yağılan görüşmelerin perde arkası tam olarak kamuoyuna açıklanmadığı için kimin haklı kimin haksız olduğu yönünde bir değerlendirme yapamayacağım.

Neyse ki olay sonuçlandı ve Sebatspor kendi iç meseleleriyle baş başa kaldı. Asıl sorun şimdi başlıyor. Yönetim kurulunun atacağı adımlar merakla bekleniyor. Bu adımlardan en önemli olanı sporcuların gelecekten kalma alacakları oluşturuyor. Geçen yıldan kalma sporcuların alacaklının ne zaman ödeneceği hala belirsizliğini korumakta. Hoca konusu ise başlı başına bir sorun olarak duruyor karşımızda. Fethi hocanın devam etmesinden bende yanayım. Ancak Hocanın öne süreceği şartları yönetimin kabul etmesi zor görülüyor. Bu şarlar arasında mevcut takımda öne çıkan sporcuların takımla kalmaları olacağıdır. Ancak bu sporcular Sebatspor’da kalmama yönünde eğilimleri olduğu hatta birçoğunun başka kulüpler ile anlaşmaya vardıkları gelen bilgiler arasında. Takımda resmi olmamakla birlikte Kaleci Ahmet Gebze, Nuri Marmaris, Kenan Konya Şeker, Ziya Beylerbeyi, Sonay Yurtdışında bir kulüp ile, memleketi Erzurum’a giden Şahin’in ise dönmeyeceği, Fatih’i ise bazı kulüpler ile görüşme halinde olduğu ve gitmesinin an meselesi olduğu söyleniyor. Emre Köksal Vestel Manisa, Necdet ve Zafer daha önce Trabzonspor’a imza atan sporcular arasında.

Şimdi geriye ne kaldı. Kiminle Sahaya çıkacak Sebatspor. Yoksa transferin son anlarında hiçbir kulübe gidemeyenleri toplayıp “dostlar alışverişte görsün” deyip sezon başında kümeye en güçlü adayımı sahaya çıkartacaklar. Bu durum üzüntü ve ızdırap verici…

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar