Yıldızlı’nın çektiğini bir biz biliriz, bir de Yıldızlılılar!

Yıldızlı, Trabzon merkeziyle Akçaabat’ın kesiştiği önemli bir merkez… Sera Vadisi olarak adlandırılan ve sahilden ta Akçaköy’e, Uçarsu’ya ve hatta Maçka’ya bile bağlanan muazzam bir güzergâhın başlangıç noktası.

Sera Gölü’nün, Uçarsu Şelalesi’ne adımın atıldığı nokta! Yıldızlı ilk darbeyi 5 yıl önce yedi. Mevcut yolu tünele bağlamak yerine devasa kavşaklar yapılarak koskoca bir belde yok edildi! Sözde maç çıkışında Akyazı hızlı bir şekilde boşaltılabilecekti! Trafik olmayacaktı! Yalan, koskoca bir yalan!

O gün Yıldızlı’nın çilesini günlerce, haftalarca haberleştirmiştik. Projeye de “Yıldızlı rant” demiştik. Çünkü hangi inşaat şirketine ihale edildiğini ve o şirketin yurt genelinde nasıl işler yaptığını öğrenmiştik. “Bir belde yok edilmesin” dedik. “Yapılmasın, edilmesin”

Bugün o Yıldızlı’ya bir kez daha gittik. Eski Yıldızlı’dan eser yok şimdi! Merkezi yok edilmiş. İsmini zikrettiğimiz vadideki birçok köyün, bölgenin buluşma noktası ve sosyalleştiği bir alandı. Trafiği, hareketliliği… Şimdi mi? Şimdi sessiz, sakin, 5-10 kişi… İzbe bir yer hâline gelmiş. Önüne koskoca bir barikat kurulmuş ve yol geçiyor. Aracınızla çıkamıyorsunuz.

Vatandaşlar diyor ki: “Burada yıllar önce dükkân kiraları kaç liraydı, şimdi kaç lira? 3-5 çay satıp paramızı kazanmaya çalışıyoruz. Bize yazık değil mi?” Tam bu bitkinliği bitirecek bir proje geliyor Akçaabat Belediyesinden. Başkan Şefik Türkmen diyor ki: “Sera Gölü’nü içine alan bir turizm vadisi yapalım. Şehir hastanesinin varlığı da önemli…”

Turizm vadisi olursa, sahil güzelleştirilirse oradaki esnafın durumu daha iyi noktaya gelir. Yok edilmek istenen Yıldızlı belki biraz ihya olur ve 5 yıl önce yapılan ihanetin verdiği zarar bir nebze olsun azaltılır. Ama öyle olmuyor! Büyükşehir Belediyesi “Ben oraya arıtma tesisi yapacağım” diyor. “Akçaabat Belediyesi, Akçaabat Konseyi, Akçaabatlı sivil toplum kuruluşları, Yıldızlı halkı, Yıldızlı muhtarı kimin umurunda!..”dercesine…

O günkü rant projesini yayınlarımızla belki engelleyemedik ama tarihe not ettik ve bu not vatandaşların vicdanında mahkûm edildi. Bunu da not ediyoruz, engellemesek de!..

Saygılarımla…

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum