Akçaabat’ta satranç…

Akçaabat’ta yerel seçimler öncesinde bir satranç oynanıyor. Bu satrancın bir tarafında iktidar partisi, diğer tarafında muhalefet partileri demek isterdik ama öyle değil. Çünkü şu an itibarıyla muhalefetin ne adayı ne projesi ne seçimi alabilecek iradesi var.

Bize göre satrancın bir tarafında Adalet ve Kalkınma Partisi, diğer yanında Belediye Başkanı Şefik Türkmen var. Muhalefetin durumu da bu satranca bağlı olarak değişebilir.

Eğer Adalet ve Kalkınma Partisi, Şefik Türkmen’i aday göstermezse Türkmen’in muhalefet partilerinin birinden adaylığı söz konusu olabilir. Bu durum, geçmişten de tecrübeyle Adalet ve Kalkınma Partisini ilçede zor duruma düşürebilir.

Belki Türkmen’in böyle bir düşüncesi yoktur ve asla böyle bir vaziyetin içerisinde yer almayacaktır. Ancak siyasî koşullar buna zorlayabilir. Öğrendiğimiz kadarıyla geçmiş seçimlerde iktidar partisinin en yakın rakibi Milliyetçi Hareket Partisinin henüz adayı yok, aday bulmak için uğraşıyor. Düşündüğü isimler adaylığa yanaşmıyor. Türkmen’in aday gösterilmemesi durumunda muhalefetin güçlü ısrarı belki bu konuyu Türkmen’in gündemine sokabilir.

Akçaabat bu anlamda tecrübeli bir ilçe… 2004’teki seçimlerde Türkmen, muhalefetin ittifakıyla iktidar partisine karşı göreve getirilmişti.

Adalet ve Kalkınma Partisi, bu hesapları yaparak ilçede aday belirleyeceğini düşünüyor ve işi tehlikeye atacağını sanmıyoruz.

Saygılarımla…

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum