Tek kişilik muhalefet

 

Trabzon'un en büyük Akçaabat ilçesinde yaşanan olaylara ve sorunlara bu köşemizi açtık, gücümüz ve kalemimiz yettiğince bazı şeyleri yazarak sizlerin önüne sunuyoruz. Sizlerin de gösterdiği ilgiyle burada bu şekilde yazmayı sürdüreceğiz. Desteğiniz, eleştirileriniz ve ilginiz için bir teşekkür sunmayı bu yazımın başında gerek hissettim.

"Tek kişilik muhalefet" dedim. Kastettiğim kişi CHP'nin Akçaabat ilçe başkanı Mustafa Nadir. Sayın Nadir, Akçaabat'ta siyâsetin en renkli simâlarından biri ve gerçekten siyâsetin varlığını hissettirebilen bir isim. AKP'deki hareketlilik malûm, zâten iktidar partisi. Ancak Sayın Nadir öyle değil. CHP şu an yüzde 0,5 oy oranıyla seçimi tamamlasa, Nadir yine bu muhalefetini sürdürecek.

AKP'nin ilçe başkanı Osman Çavuş Bey iken, Nadir ile aralarındaki süren uzun uzun tartışma ve sürtüşmeler haftalık zamanın Akçaabat gazetelerini zora sokuyordu. Bir haftalık haber toplamında Nadir'in ve Çavuş'un en az 3'er açıklaması bulunuyordu. Tabi hangisini koyacağına karar vermek zorunda kalıyordun. Tabi Nadir bu inadından vazgeçmedi. Onun inadı aslında müsbet bir inat yâni ezilmiyor, ezdirmiyor kendisini ve temsîl ettiği örgütünü.

Hâlen daha gücünü hissettiriyor Nadir. Hem de Akçaabat'ta değil yalnızca. Trabzon'da çalışıp, haberden habere koşturduğum zamanlar karşıma orada da çıkıyor. Nerede partisinin destek verdiği bir program, etkinlik, yürüyüş, eylem varsa Nadir orada. En son Yeni Mahalle'de belediyenin uyguladığı 18. Madde imar uygulamasına tepkilerini sürdüren vatandaşlara destek verdi. Vatandaşlar, Nadir'in duruşunu ve muhalefetini beğenecekler ki muhâlif olarak gördükleri tek o olacak ki onu çağırdılar.

Bence de haklıydı Yeni Mahalleliler... 

Akçaabat'ta belediyeye, AKP'ye muhâlefet yapan, haksızlıklara karşı direnen tek isim var. O da Mustafa Nadir. Gerçekten de tek kişilik muhalefet, kendi partisinden de oluşturabildiği kendi gibi güçlü ve hızlı kurmayları yok. Belki de güçlü kurmayları olsa neler yapabilecek...

Teşekkürler Mehmet Kazancı...
Yazıyı geç yazınca teşekkür de gecikti hâliyle. MHP'nin Akçaabat'taki duayen isimlerinden eski ilçe başkanı ve eski il yöneticisi Mehmet Kazancı başta Akçaabat'ta olan ve görev yapan basın mensuplarına nefis bir kahvaltı verdi. Geçen haftasonu gerçekleştirilen kahvaltı, Kazancı'nın Orta Mahalle'deki târihî evinin bahçesinde gerçekleşti. Birbirindenleziz çeşitlerin yer aldığı kahvaltıyla, güneşli bir havada güzel sohbet ortamında bir toplantı gerçekleşti. Akçaabat Yeni Haber Gazetesi sahibi İsmail Topal ve gazetenin Haber Müdürü Cemil Bıyıklı ve Yayın Koordinatörü Cengiz Bölükbaşı ile Karadeniz Gazetesi Akçaabat Temsilcisi Uğur Tütenk, Anadolu Ajansı Akçaabat Muhabiri Derviş  Altuntaş, Sebat Haber İnternet Sitesi Editörü Hüseyin Özkurt ve ben vardım. Mehmet Kazancı Bey'in şahsının nezdinde ailesine şükranlarımızı Akçaabat basını adına sunarız. Çok nâzik bir dâvetti, icâbet etmek de görevimizdi...

 

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.