En doğal hak senin başkan!

Pazartesi akşamı AKP Akçaabat İlçe Teşkilâtı’nın eski ilçe başkanı Osman Çavuş ve beraberindekilerle, yeni ilçe başkanı Ahmet Ziya Öztürk’le ilçe yönetiminin bir araya geldiği yemeğe katıldık. Son yapılan ilçe kongresinden bu yana AKP’nin Akçaabat teşkilatında Osman Çavuş’un başını çektiği ekiple, yeni yönetimin aralarının soğuk olduğu herkesçe mâlûmdur. Bu durumu Çavuş’un basına yansıtarak ara ara yaptığı eleştirilerde de anlamak mümkün.

Tabi bu iki taraf ne için bir araya geldi… Bunu da basını ve olayları az çok tâkip edenlerin bilmesi mümkündür. Geçen yıl geçirdiği trafik kazasıyla rahmetli olan Akçaabatlı eski milletvekili Mustafa Cumur’un anma programı iki tarafı birleştiren mes’ele idi. Sonuç olarak iki taraf örnek bir davranışla bir araya gelerek, tek bir program etrâfında birleşme kararı aldılar. Karar güzel bir karardı ancak bazı dikkat çekici ayrıntılar da gözümüzden kaçmadı. Yazımızın konusu da aslında bu ayrıntılar, diyebiliriz.

Yemek sonrası basın mensuplarına eski ve yeni ilçe başkanı açıklama yaptı. Daha sonrasında da Osman Çavuş ve Ahmet Ziya başkanlara birer soru yönelttik.  Sorudan önce dikkatimizi çeken kısımları ele alalım:

Ahmet Ziya Başkan konuşmasının başlangıcında “Herkes kendince bir şeyler yapmak istiyor. En güzel şeyi yapmak istiyor. Bizim Akçaabat teşkilatı olarak düşüncelerimiz, planlarımız vardı” dedi. Dedi, demesine ancak nasıl bir plânları olduğunu, düşüncelerinden hiç söz etmedi. Yâni ilçe teşkilatı olarak bir plânı olduğunu söylemesine rağmen, rahmetli vekilin ölüm yıldönümüne bir hafta kala hâlen daha ortaya çıkmamış gibi görünüyor. Acabâ bu birliktelik olmasaydı ilçe teşkilâtı nasıl bir program yapacaktı?

“En doğal ve haklı olarak 3 dönem ilçe başkanlığı yapmış olan Osman Çavuş Bey’in de bu konuyla alakalı programları vardı” diyen Ahmet Ziya Başkan sözünün devâmında “Biz her ne kadar temsil noktasında ilçe teşkilatı olsak da rahmetli Mustafa Cumur vekilimizin siyasete atıldığı günden bugüne kadar onunla birlikte olan 3 dönem ilçe başkanlığı yapmış olan Osman Çavuş başkanımızla olan birlikteliklerini bildiğimiz için yapılacak programın Osman Başkanımızın yaptığı ve planladığı çalışmalar doğrultusunda olmasına beraberce karar verdik. Biz maddi manevi her şekilde destek sağlamaya hazırız ancak en doğal hak Osman Başkanımızın olduğu için onun organizasyonu yapılacak” şeklinde konuştu.

Ahmet Ziya Başkan’ın bu sözlerinde yanılgı içerisinde olduğunu düşünüyorum. Bence konuşmasındaki en dikkat çekici kısım ise burası idi: “En doğal hak Osman Başkanımızın olduğu için onun organizasyonu yapılacak”

Neden en doğal hak AKP İlçe Başkanlığı’nın değil de, eski ilçe başkanın şahsına âit olsun ki? Sanırım Başkan Öztürk burada kendisiyle Osman Başkan’ı kıyas etti. Yanıldığı nokta tamamen burası. Öztürk ile Çavuş başkanlar şahsen kıyas edilse elbette en doğal hak Osman Çavuş başkanın olabilir. Nitekim bunu kendisi de belirtiyor, birlikteliklerinden ötürü hak onundur. Ancak Öztürk, kendi şahsını değil bizzat AKP Akçaabat İlçe Teşkilatı’nı temsil ediyor. Partinin kurumsal kimliği şahıslardan elbette üstündür ve partinin merhûm milletvekili şahıstan öte elbette partinin bir değeridir. O nedenle en doğal hak sizindir Sayın Ahmet Ziya Öztürk.

Konuşmaların sonunda Ahmet Ziya Öztürk’e “Birlikte program yapma teklifini kim ilk olarak sundu?” diye sordum. Kendisi kimin bunu ilk olarak sunduğunun hiçbir öneminin olmadığını belirterek, soruya cevap vermedi. Ancak ilçe teşkilatının teklifi sunduğu apaçık ortadaydı. Bunu Osman Çavuş da aslında doğruluyordu. Kendisi konuşmasında programı 3 ay önceden yaptıklarını kaydediyordu.

Bir soru da Sayın Çavuş’a sorduk. Dedik ki: “Siz programınızı yaparken ilçe teşkilatıyla istişârede bulundunuz mu?” Başkan Çavuş da burada “Hayır bulunmadık” demek yerine “3 ay önce rahmetli vekilimizin eşini ziyaret ettik. Orada bu konu gündeme geldi. Ben daha sonra Yurtdışına gittim, arkadaşlar programı hazırladılar” gibi cümleler sarf etti. Demek istediği “Hayır, istişâre yapmadık” olacaktı. Farklı bir şekilde söylemeyi tercih etti.

Son olarak, merhûm eski Milletvekili Mustafa Cumur 13 Mayıs Pazartesi günü Saat 13.00’te kabri başında ve aynı günün akşamı Saat 20.00’de Akçaabat Erol Günaydın Sanat Merkezi’nde anılacak. Bilginize sunulur.

Saygılarımla…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum