MİSYON MU?

MİSYON MU?

VİZYON MU?

 

Hafta sonu bir yakınımın düğün merasimi için Akçaabat Yaylacık mahallesinde bulunan MEHMETARSLANTÜRK İlköğretim okulundaydım. Okul aile birliği tarafından düğün ve benzeri etkinlikler için vatandaşlara kiralanan salonun halini görünce hayretler içinde kaldım.

 

Çevre temizliğinden kullanılan lavobasına kadar binanın içi tam bir rezalet. Binlerce insanın bulunduğu yerde ne kullanılan bir tuvalet nede bir musluk vardı. Musluklar olsa bile hepsi arızalı ve kullanılmıyor. Yapılması için iş adamlardan ve hayırseverlerden maddi anlamda destek almak için çaba sarf eden insanların emeğine yazık ediliyor.

 

Okul yönetimi tarafından Öğrencilerimizde var olan yeti ve yeteneklerinin ortaya çıkarmasına yardımcı olmak, Onları severek kendilerine olan güvenlerinin artmasını sağlamak, toplumumuzda başkalarına örnek olma yolunda yardımcı olmak, çağın gerektirdiği bilgi ve becerileri yakalamalarına yardımcı olmak olarak nitelendirilen misyonla sözde Öğrencilerimizin isteyerek severek geldiği bir ortam içinde, çevresine örnek olma yolunda, çağın gerektirdiği bilgi, beceri, davranış ve değer yargılarının kavratıldığı ve bir odak olma özelliğini devam ettirmek vizyonu ise sadece lafta kalıyor.

 

Evet, beyler devlet tarafından yapılan Eğitim yuvalarına sahip çıkalım. O binalar büyük emekler ve zahmetlerle yapılıyor. Önemli olan yapıldıktan sonra o binalara sahip çıkmak. Eğtim camiasının içersinde olan eğitimcilerinde örgencilerine eğitim dışında toplumsal yaşantılarını da çeki düzen vermelerini konusunda eğitim vermeleri gerekir. Bu anlamda okula ait olan salonun özen gösterilmesi gerekir. Bu salonlar kolay kolay yapılmıyor.

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum