DENGELER DEĞİŞTİ

Akçaabat, 29 Martta belediye başkanını seçecek. Bütün partilerde hummalı bir çalışma var. Hepsinin hedefi; belediyeyi kazanmak

 

Ak Parti içersinde çoğunluğun karşı çıkılmasına rağmen Anavatan partisinden ayrılan Şefik Türkmen ile yola çıkma kararı aldı.23 Ocak Cuma günü 19 Mayıs Spor salonunda Başbakan R.Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak. Her parti için Akçaabat önemli ilçelin başında geliyor. CHP, Mahmut Celal Yavru oğlu ile yola çıkarken MHP Osman Karaçukur gibi etkili bir isimle yarışa katılıyor. Bağımsız Türkiye  partisi de eğitimci Fikret İnanla Akçaabat’ta çalışmalarını sürdürüyor

 

Tarihten gelen tabloya baktığımızda aslında iddialı konuşmak ya da şu kazanır bu kazanır demek yanıltıcı olur. Son gelişmelerden dolayı Akçaabat’ta dengelerin değişeceği görüşündeyim. Özellikle AKP içersinde çatlak seslerin olduğunu söyleyebiliriz.2004 Seçimlerinde Ak Partinin karşısına tüm siyasi partilerin oyunu alarak ipi göğüsleyen Türkmen’in işi zor. Aradan beş yıl geçmesine rağmen Akçaabat’ta değişen bir şey olmadığını söyleyebilirim.

 

Halk yönünü üstün tutan başkan, hizmeti eksik bıraktı. Ne bir spor tesisi yaptı nede Akçaabat Sebat spora destek oldu. Süper lig döneminde A.Sebat spora tahsil edilen yere Kültür merkezi yaptı. Sahili Köfte dükkânlarıyla doldurdu. Şehrin arka caddeleri ise tam bir köy halini almış. Esnaf kaldırımları sahiplenmiş yollar patates tarlası halini almış. Son beş yılda Akçaabat’ta değişen bir şeyin olmadığını söyleyebilirim. Bu yıllar güzel ilçemiz için kayıp olarak görüldü. Akp kendi içersinde bir adayla yola çıkmış olsaydı Akçaabat Belediyesini 22 Temmuz seçimlerine göre kesin alırdı. Türkmen’in adaylığını takım tutar gibi parti tutanların oyları belirleyecek. Hem Anavatandan hem de Ak partiden Türkmen’e oy vermeyeceklerini söyleyenlerin olduğunu gözlemledik.

 

 MHP, 2007 genel seçimlerinde aldığı oylarla tabanın oylarını tutacak ve yukarılara çıkartma yolunda mücadele edecek. Bu seçimler bir anlamda MHP onur mücadelesi gibi görünüyor. Tepki oylarını almaya çalışacaklarını söyleyebilirim.

 

Bağımsız Türkiye Partisinden Aday olan Fikret İnan ise sessiz ve derinden çalışmalarını sürdürüyor. Eğitimci olan İnan düğün toplantı ve her türlü aktiviteye katılarak halk ile birebir görüşüyor.

 

Anlaşılan, partiler hem oylarını tutacak hem de kazanmak için yarışa asılacak.

 

Akçaabat’ta yarışın iki favorisi var; Ak Parti ve diğerleri. Ak Parti iktidar gücünü, Kullanabilecek mi bilinmez.

 

Yarış oldukça çetin. 29 Mart yerel seçimleri çok hareketli geçireceğiz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum