Oğuzhan SİVRİKAYA

Oğuzhan SİVRİKAYA

M’aşk’A

 

Ey Maçka DÜŞürdün beni AŞK’a

*

2 haftadır Maçka’dayım. Ücretli öğretmenlik için. Eğitim sisteminin çöküşünü izliyorum gözlerim yaşlı. Birleştirilmiş sınıf. 1,2,3,4,5 aynı sınıfta. Tek öğretmen. Ve benim gibi branşı olmayan öğretmenler geldi – geçti, ücretli olarak…  14 tane yıldız GÜNEŞsiz parlayamıyor. Yitip gidiyor dağlarda…

Şu ana kadar tek eleştirdiğim şey eğitim sistemiydi. Her eleştirdiğimde beni eleştirdiler. OTUR- DERS çalış diye. Haklı olduğu gördüğümde gözden DÜŞüyorum. Üzülüyorum. İlk kez haklı olmak sevindirmiyor beni.  14 genç öğrenmek istiyor. Neyi mi okumaya yazmayı. Evet okuma yazma. 5 sınıfta gözüküp okuma yazma bilmeyen. Yeni yeni başladılar okumaya yazmaya. Hep korkutuldular. Ezildiler! Bunu aştık şükürler olsun. Erken aştık ama aşılması gereken engeller var. Korkmuyorum. Branşım değil ama ilk kez korkmuyorum. Çünkü gördüm o güneşi gözlerinde. Ben de yüreğimi koydum nefeslerine.

*

Dersteyim. Öğretmenden korkularından ses çıkartamıyorlar. Soru soruyorum. Suskunluğuyla alıyorum cevabımı. Yılmıyorum. Çalışıyorum. 2 haftada o güveni veriyorum. Her fikri çekinmeden söylüyorlar..

*

Dersteyim. Soruyorum. HAYAT’ta sevdiğiniz en çok şey? Herkes fikrini söylüyor. Birinci sınıfta olan öğrencim beni MEST eden cevabını veriyor. AŞK diyor. UTANARAK!

*

Tamam diyorum. Doğru yerdeyim. Yıldızlar arasında kalmışım. Sönük yıldızlar. Parlamanın zamanı geldi diyorum. Elimi değil yüreğimi koyuyorum dağlara. Soğuk duvarlara! Hani siz aşkınızı Facebook duvarlarına yazıyorsunuz ya ben de soğuk duvarlara anlatıyorum derdimi.

Diyorum ki öğrenciler bu soğukta üşürler. Odun kır! Sobayı yak! Sınıfı temizle! Ders çalış!

*

Sözüm ona sıcacık dersliklerde bir sınıf okutmakta aciz, salla başı al maaşı kişilere… Siz de bu sınıflardan geldiniz. Neden görmüyorsunuz sizin gözünüze girmeye çalışan öğrencileri?

Gözden DÜŞürmeyin onları. İzleyin bakın yürekleri ne kadar da sıcak!

*

Yine bana kızacaklar! SEN NE ANLARSIN! Neyi eleştiriyorsun! Bakın! BEN KARANLIĞA KÜFRETMİYORUM! Mum yakıyorum o YILDIZLAR parlasın diye.

*

Kuşlar asla şükretmeyi unutmazlar!

*

Nereye kadar gidecez böyle? Yani yerimizde sayacağız!

*

Şimdi beni eleştirenler beni neyle eleştirecekler.

*

YILDIZ kaydı! Hadi dilek tutun!

*

 Bu kez dilek tutmaya hakkınız yok!

*

Neden mi?

*

İşte ben buna çok gülerim.

*

 HALA ANLADIN MI BENİ!

*

Her şey DÜŞüşte!

*

Anlamadılar şarkımızı! Yılın en iyi DÜŞüşünü yaşadık!

*

Ey M’aşk’A! Dua et. Yüreğim orda.

*

NADASA bıraktılar öğrencilerimi!

*

Ne ektik ki neyi biçeceğiz!

*

Yıldız kayıyor!

*

Ne yapmayı DÜŞünüyorsun?

 

 

Not: Bu yazı  başka bir sitede yayınlanmıştır ve arşiv olarak buraya eklenmiştir...

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.