Pis kokan Akçaabat istemiyoruz!

Akçaabat Belediye Başkanı Sayın Şefik Türkmen, ne zaman basınla ilgili konu açılsa, “Eksiklerimiz yazıldığı zaman biz memnun oluyoruz” diyerek, şöyle ekler: “Bizim göremediğimiz eksikleri basın mensupları gördüğü zaman bizim hoşumuza gider, hemen düzeltiriz.”

Sayın Başkan’ın bu sözlerinden de destek alarak kaleme aldığımız bir yazı olacak bu. Akçaabat’ta yaşayan bir vatandaş olarak, ilçenin ve Trabzon’un çok eksiği ve gelişen kentlere ayak uydurması için çok daha emeklerin sarf edilmesi gerektiğine inananlardanız.

Bu durum bir kenarda kalsın biz görünür bir pislikten söz edeceğiz. Akçaabat merkezinin caddelerinin kimi bölümlerinde çok pis kokan yerlere rast geliyoruz. Hemen hemen her akşam yürüyüşe çıkıyoruz. Ama ne yazık ki güzel duygularla çıktığımız gezimizde pis kokulara mâruz kalıyoruz. Bunlar Büyükşehir Trabzon’un büyük ilçesi Akçaabat’a yakışmıyor. Üstelik öyle bir yer ki, görmemenin, hissetmemenin imkânı yok.

7/24 koku içerisinde olan ilk yer, İnönü Caddesi’ndeki kaldırımları. Ak Camii şadırvanının hemen altına geceden bırakılan çöpler, o kadar pis, o kadar iğrenç bir koku yayıyor ki inanın çöplerin alınıp aradan saatler geçmesine rağmen ertesi sabah orası leş gibi kokuyor. O çöplerden sızan çöp suları ortalığı kötü kokutmak bir kenara, görüntü olarak da berbat ediyor.

Üstelik bu durum yalnızca bahsettiğim yerde değil. Yine aynı cadde üzerinde A. Fazıl Ağanoğlu İlkokulu’nun köşesinde bırakılan çöpler orayı mikrop yuvası hâline getiriliyor. Okula bitişik, ufacık çocuklarımızın mikroplara bu kadar yakın olması kimin tercihi? Aslında okul yönetimi ve velileri de eleştirmek gerek burada, gerçi onlar ne yapsın? Ak Camii’nin oradaki çöplere kim itiraz etmiş bugüne kadar biz bilmiyoruz? Esnaf? Vatandaş?

Sayın Başkan’ın nezdinde belediyemiz… Lütfen bizi bu sağlıksızlıktan ve görüntü kirliliğinden kurtarın! Biz Akçaabat’ta dolaşırken rahat ve huzur içinde dolaşmak istiyoruz.

Ayrıca, sahildeki yumuşak zeminli koşu parkuru müthiş olmuş. Emeği geçen herkesin emeğine sağlık. Parkur daha da uzatılırsa, Akçaabat’ın spor seven yurttaşları daha da çok yararlanır.

Saygılarımla…

cop1.jpg

cop2.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum