İstikamet: Kızıl Elma

Muhabir soruyor: İstikamet neresi?
Türk askeri yanıtlıyor: Kızıl Elma.
Devam ediyor soru yanıt…
— Ailene bir mesaj gönder.
— Beklemesinler.
— Türkiye’ye bir mesaj gönder.
— Bu vatanı bölemezler.

Kızıl Elma, Türklerin binlerce yıllık ülküsünün bir sembolüdür. Bizi birleştiren işte bu ruhtur. Bu ruhtur analarımızın, ablalarımızın, kız kardeşlerimizin askerlere yemek yapıp göndermesini, giysi örmesini sağlayan.
Bu ruhun baki kalması dileğimizle…

İstikametimiz Kızıl Elma’dır. Kızıl Elma neresidir? Bunun yanıtını Ömer Seyfettin “Kızıl Elma Neresi?” öyküsünde vermiştir.

Ziya Gökalp da şöyle diyor:
“Demez taş, kaya,
Yürürüz yaya…
Türk’üz gideriz
Kızılelma’ya…”

***

CHP’deki hâle bak!

CHP’deki değişim herkesin malûmu. Kılıçdaroğlu ile başlayan ve “Yeni CHP” olarak adlandırılan yeni sistem artık iyice ayyuka çıkmış durumda.

Kılıçdaroğlu Almanya’da Afrin’deki askerlerimiz için “Allah onların yardımcısı olsun.” diyor ve ardından yuhalamalar başlıyor!

Bu ne garabettir, bu ne ihanettir!

İstanbul İl Başkanı seçilen kadının vaziyeti ortada. Sanki CHP değil de HDP il başkanı var karşınızda. Sanki kurucusu Mustafa Kemal Atatürk değil de ne idüğü belirsizler olan bir partinin il başkanı var karşınızda. Sanki kuruluşunda 6 okla birlikte bozkurt simgelerinin olduğu bir parti değil de orak çekicin yer aldığı bir parti var karşınızda.
Demirtaş’a selâm gönderiyor! Yazıklar olsun! CHP, HDP ile yan yana durmaktan vazgeçmezse bunun bedelini milletin karşısında ağır öder!

***

Zeytin Dalı Harekâtıyla birlikte dikkatimizi çeken bir durumun yeniden cereyan ettiğini gözlemledik. O da şudur: Milletin çoğunluğunun tercihi, yaklaşımı çoğu zaman yanlış da olsa vicdanı her zaman doğruda buluşur.

Umarız bu tespitin farkına CHP de diğer siyasî partiler de fark eder ve ona göre hareket eder. Milletin vicdanının aksine hareket edemezsiniz.

Saygılarımla…

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.