CHP'den Tam Muhalefet

CHP'den Tam Muhalefet

Akçaabat Belediyesi’nde bütçe maratonu devam ediyor. Bütçenin madde madde oylandığı mecliste CHP Grubu’nun tüm maddelere ret oyu vermesi gözlerden kaçmadı.

Akçaabat Belediyesi’nde bütçe maratonu devam ediyor. Bütçenin madde madde oylandığı mecliste CHP Grubu’nun tüm maddelere ret oyu vermesi gözlerden kaçmadı.

Tüm Türkiye’deki belediyelerde olduğu gibi Akçaabat Belediye Meclisi’nde de bütçe maratonu devam ediyor. 2025 Yılı bütçesinin tek tek görüşüldüğü bütçe maratonunda ilginç diyaloglar da gözlerden kaçmıyor. Bütçe görüşmelerinde CHP Grubunun tüm maddelere ret oyu vermesi ise dikkat çekti. Aralarında; zabıta personeline belediye meclis kararı ile maktu mesai ödenir, emlak, çevre temizlik vergisi, ilan ve reklam vergisi mayıs ve kasım aylarında iki (2) eşit taksit halinde tahsil edilir, kira gelirleri her ayın 15’inde ödenmek üzere on iki (12) eşit taksit halinde tahsil edilir gibi maddelerin de olduğu oylamalara CHP grubunun ret oyu vermesi ise “tam muhalefet” olarak nitelendirildi.

Meclise sunulan maddeler, CHP Grubunun ret oyuna karşılık, AK Parti, MHP ve Yeniden Refah oyları ile oy çokluğu ile kabul edildi.

Çankaya'dan Açıklama

Öte yandan kısa süre önce yayınladığımız "CHP Mecliste Ayrıştı" başlıklı haberimize Meclis Üyesi Mustafa Çankaya'dan açıklama geldi. Çankaya'nın açıklaması şu şekilde;

 

Stratejik plana tüm CHP grubu ret oyu vermiştir. Bizim konuşmamızda da stratejik planın kendi içinde de iç paydaş olarak raporladığı belediye meclisine danışılmadan ve grubumuzun öneri ve tavsiyeleri alınmadan genel kurula gelmesi ve genel kurulda konuşmamız sonrası herhangi bir revizyon yapılmadan hemen oylanmasıdır. Bu bağlamda biz de ret oyu verdik. Bize stratejik plan ulaşmadı demedik ki. Stratejik plan oylaması ayrı, performans oylaması ayrıdır. 
Burada esas ilginçlik performans oylamasında sayın başkanın performans kriterlerinden kültür müdürlüğü ile ilgili olan rakamı az bulup daha çok olmalı demesidir. Biz de performans oylamasında başkanın belirttiği kriter ve bazı diğer kriterleri eksik bulduğumuz için 2 arkadaşımız hariç ret verdik.

İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Siyaset