CHP Mecliste Ayrıştı

CHP Mecliste Ayrıştı

Akçaabat Belediye Meclisinde ilginç olay.

 

Akçaabat Belediye Meclisinin bugünkü toplantısında stratejik plan görüşülerek oylandı. Oy çokluğu ile kabul edilen stratejik plana AK Partililer kabul oyu verirken Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Meclis Üyelerinin bir kısmının kabul, bir kısmının ise ret oyu verildiği görüldü.

Akçaabat Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim başkanlığından toplandı. Toplantıda 2025-2029 Stratejik Plan görüşüldü. Yapılan görüşmeler sonrasında Başkan Ekim planı oyladı. Oylama esnasında CHP’li meclis üyeleri red yönde oy kullanınca, CHP Belediye meclis üyesi Mehmet Özbayrak kendi grubu ile ayrışarak “Arkadaşlar plan bütçe komisyonunda bizden yani CHP’den bir üye bulunuyor. O kararı kabul etmiş ve imzalamış, komisyonda oybirliği ile kabul edilen karara neden karşı oy veriyoruz anlamış değilim” diyerek arkadaşlarına telkinde bulundu. Oylamaya CHP’den Mehmet Özbayrak ve Seyfi Aygün, AK Partili meclis üyeleri ile birlikte kabul yönünde oy kullandı. Komisyonda evet diyen CHP’li meclis üyesi Ceren Çetinkaya Şahin ise oturuma katılmadı.

Oturumda ayrıca söz alan CHP’li meclis Üyesi Mustafa Çankaya, stratejik planın istişareden uzak hazırlandığını, kendilerine görüş sorulmadığını, planın kendilerine iletilmediğini ifade etti. Ayrıca Mustafa Çankaya, konuyla ilgili grup kararı almadıklarını ve serbest bıraktıklarını ifade etti.

Öte yandan toplantı öncesinde stratejik planın tüm meclis üyelerine görüş bildirmek üzere whatsapp yoluyla dağıtıldığı da öğrenildi.

İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Haberler