Uluslararası Resim Çalıştayı

Uluslararası Resim Çalıştayı

Akçaabat Belediyesi, şehri her platformda tanıtmak ve bilinirliğini arttırmak için uluslararası alanda kültür sanat çalışmalarına devam ediyor.

 

‘Kültür ve Sanat Şehri Akçaabat’ sloganının hakkını veren işlere imza atan Akçaabat Belediyesi, düzenlediği uluslararası organizasyonla 11. Akçaabat Resim Çalıştayını düzenliyor.

11. ULUSLARARASI AKÇAABAT RESİM ÇALIŞTAYI YAPILACAK

Uluslararası Akçaabat Resim Çalıştayı 5-12 Ağustos 2024 tarihleri arasında düzenlenecek.

Yurt içinden ve yurt dışından toplamda 15 resim sanatçısının katılacağı Uluslararası Resim çalıştayı bir hafta boyunca devam edecek.

Bu yıl 11’ncsi düzenlenecek olan Uluslararası Resim Çalıştayı’na; yurt içinden Ankara, Ordu, Eskişehir, Trabzon, yurt dışından Güney Kore, ABD, Rusya, Kazakistan, Letonya ve Gürcistan’tan gelen ressamlar katılacak.

Resim Çalıştayı kapsamında ressamlar, Hamamçimeni Çarşısındaki Sanat Akademisi ve Sanat Galerisinde resim yapacak; iç dünyalarını tuvallere yansıtacaklar.

Organizasyonun son adımında ise 19 resim sanatçısının şaheser niteliğindeki resimlerinden oluşan bir sergi açılacak.

TÜM HEMŞEHRİLERİMİZ DAVETLİDİR

Uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade eden Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim,  5-12 Ağustos 2024 tarihlerinde gerçekleşecek olan 11. Uluslararası Resim Çalıştayına herkesi davet etti.

Başkan Ekim, “Akçaabat’ımız kültürü ve sanatıyla her daim önde gelmiş, adından söz ettirmiş ve örnek teşkil etmiş bir şehirdir. Şehrimizin bu özelliğini geliştirecek, Akçaabat’ımızın adını tüm dünyada duyuracak uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapmak bizleri ziyadesiyle memnun ediyor. Hemşehrilerimiz de tüm organizasyonlarımıza büyük bir ilgi ve alaka gösteriyor. Şehrimize yurt içinden ve yurt dışından gelecek olan resim sanatçılarımıza şimdiden hoş geldiniz diyor; tüm hemşehrilerimizi çalıştay süresi boyunca ressamlarımızın yeteneklerini izlemeye ve daha sonrasında açılacak olan sergiye davet ediyorum.” Dedi.

trabzon-resim-calistayi.jpg

2-5.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Kültür Sanat