Tiyatro Günleri Sona Erdi

Tiyatro Günleri Sona Erdi

Tiyatro Günleri Sona Erdi

Akçaabat Belediyesi tarafından 10.’su düzenlenen Erol Günaydın Tiyatro Günleri, Trabzon Büyükşehir Tiyatrosu ‘Koleksiyoncu’ adlı tiyatro oyunu ile sona erdi.

Hakan Boyav’ın yazdığı, Yavuz Topcuoğlu’nun yönettiği, Erkan Köse ve Emir Yalazan’ın sahnelediği oyuna; Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Arsin belediye Başkanı Mehmet Sait Gürsoy, Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkanları, Belediye Meclis Üyeler, Daire Amirleri ve çok sayıda izleyici katıldı.

‘Koleksiyoncu’ adlı tiyatro oyununda insanın sahip olma isteğinin gerilim dolu hikayesi anlatıldı. Asıl görevi mezarcı olan başrol kahramanı, defnettiği her ölüden bir eşya alır ve koleksiyon oluşturur. Mezarcı içten içe ölümden korkmaktadır ve ölümü asla kabullenememiş bir fanidir. İnsan psikolojisine dair tüm açmazların son kavşağında gerçekleşen samimi bir yüzleşme seyirciye aktarıldı. Yaşamın ve ölümün absürd sorgusu yapıldı.

Beğenilerek izlenen oyun izleyicilerden tam not aldı. Oyun sonunda tiyatro ekibini sahneledikleri başarılı oyun için tebrik eden Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Bu yıl onuncusunu düzenlediğiniz Erol Günaydın Tiyatro Günlerini bu güzel oyunla sonlandırmış olduk. 9 akşam 9 farklı oyun burada sergilendi. Burda olduğum sürece oyunları izlemeye gayret gösterdim. Ordudan Giresun’dan Erzurum’dan ve Trabzon’dan tiyatro ekipleri oyunlarını bizlere sergilediler. Bu salonda bazen güldük bazen eğlendik bazen hüzünlendik bazen de düşündük. Şunu gördüm ki Akçaabat’ta sanatın çıtası belli bir seviyeye gelmiştir. Erol günaydın tiyatro günleri boyunca bizlere oyunlarını sergileyen ekiplere ve oyunculara şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca her akşam burayı dolduran siz değerli sanatsever hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Oynanan oyun ne kadar güzel olursa olsun siz seyirciler olmazsa bunun bir anlamı yoktur.  Erol Günaydın tiyatro günlerimiz bitiyor ama Belediye tiyatromuzun süt kardeşler oyunu bu sahnede yine oynanmaya devam edecektir. Bir dahaki yıl 11. Erol Günaydın Tiyatro Günlerinde görüşmek dileğiyle. Hepinize saygılar sunuyorum “ dedi.

Başkan Ekim, konuşmaların ardından Trabzon Büyükşehir Tiyatrosu ekibine plaket takdim etti.

erol-gunaydin-tiyatro-gunleri.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kültür Sanat