Kültür kurulu Toplandı

Kültür kurulu Toplandı

Akçaabat Belediyesi Kültür Araştırma Kurulu, aylık toplantılarına devam ediyor.

Akçaabat Belediyesi Kültür Araştırma Kurulu, aylık toplantılarına devam ediyor.

Kültür Kurulu toplantısına Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Osman Baş, Mehmet Salih Köse, Ahmet Yalçın Çilingiroğlu, Mustafa Yazıcı, İsmail Topal, Sebahattin Şentürk, Kadir Topal, Mustafa İnal, Kenan Demir, Yılmaz Topal, Turhan Bektaşoğlu ve H. Sami Kara katıldı.

Toplantıda; Kültür Araştırma Kurulu’nun gündem başlıklarından olan ve daha önce gündeme alınan "Osman Baş ve Akçaabat Hatıraları" adlı kitap çalışmasının basılma talebi, incelenmek üzere bir alt komisyona havale edildi.

Gündem maddelerinin yanı sıra genel değerlendirme, görüş ve önerilerin yer aldığı Kültür Araştırma Kurulu Toplantısı’nda Şehir merkezinde yapılması planlanan müze ile ilgili gelişmeler, Orta Mahalle'deki çalışmalar ve Orta Mahalle Müzesi hakkındaki gelişmeler ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının planlaması gibi konular kurul toplantısında gündeme alındı.

Olağan Kültür Araştırma Kurulu Toplantısı’na başkanlık eden Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim toplantıda kurul üyelerine ilçedeki çalışmalar hakkında bilgi verdi. Başkan Ekim, Akçaabat genelindeki çalışmaların aralıksız devam ettiğini ve özveriyle çalıştıklarını belirtti. Rutin belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra şehrin kültür ve sanat hayatının canlı tutulması gerektiğinin önemine de değinen Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Güzel ilçemiz Akçaabat’ımız kültür ve sanat alanında yaptığı faaliyetlerle adından sıkça söz ettiriyor ve örnek teşkil ediyor. Bu faaliyetlere Akçaabat Belediyesi olarak öncülük etmek bizi gururlandırıyor. Tarihten beri birçok medeniyeti bünyesinde barındıran şehrimiz hem kültürel hem de sanatsal açıdan oldukça zengindir. Medeniyetlerden beri süre gelen kültür ve sanatsal çeşitlilikleri, bu alanda önemli birikimlere sahip birbirinden değerli kurul üyelerimizle birlikte değerlendiriyor; Akçaabat için en güzel olanı yapmaya çalışıyoruz. Kültür Araştırma Kurulu üyelerimizle önemli işlere imza atıyoruz. Şehrimiz için büyük olan hedeflerimizi birbirinden kıymetli kurul üyelerimizle gerçekleştirmek için çalışmalarımıza durmadan devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Akçaabat Belediyesi Kültür Araştırma Kurulu toplantısında konuşmaların ardından kurul üyelerinden Osman Baş tarafından yazılan "Türk Sineması, Trabzon'da Sinema Serüveni" adlı kitap, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim’e ve kurul üyelerine hediye edildi.

4-1.jpg1-1.jpg3-1.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Kültür Sanat