Erol Günaydın Akçaabat'taydı
Akçaabatlı ünlü tiyatro sanatçısı Eroıl Günaydın Akçaabat'ta idi.
Akçaabat Kültürpark ta Belediyeye ait salona Akçaabat Belediye Meclisinin 06.01.2010 tarih ve 5 sayılı kararı ile Erol Günaydın Sanat merkezi ismi verilmişti.
Salonun ufak detayları tamamlandıktan sonra Akçaabat Belediye Tiyatrosu bu yıl Tuncer Cücenoğlu’nun komedi ve 2 perdeden oluşan “ BOYACI “adlı oyununu sahneleyeceği tarih olan 02 Nisan 2010 tarihinde de salona ismi verilen Akçaabat doğumlu Tiyatro ve Sinema Sanatcısı Erol Günaydın’ın çağrılması önceden planlanmıştı. İstanbul’daki bütün işleri takip eden, organize eden, Erol günaydın’ın yakın dostu Hayrullah Ertem’in “bu iş tamam Erol Günaydın geliyor” demesi üzerine bütün hazırlıklar tamamlandı ve Erol Günaydın kızı ile birlikte planlanan tarihte Akçaabat’a geldi. Günaydın, kısa bir şehir gezisinden sonra yeni yapılan sanat merkezini gezdi. Kendi adının verildiği Erol Günaydın Sanat Merkezi’nin önünde vatandaşlarla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi ve hemen ardından belediyenin halkoyunları ekibi bir gösteri yaptı ve halk horonu kuruldu. Erol Günaydın akşama aynı salonda ABT’nin Boyacı adlı oyunu izlemek üzere tekerlekli sandalyesinde salona girdiğinde büyük bir alkış koptu tüm izleyiciler onu ayakta alkışladı bu duygusal an dakikalarca sürdü. Salonda önce Belediye Başkanı Şefik Türkmen, bir konuşma yaptı ve bu salona Belediye Meclisimizce Erol Günaydının ismini vermekle isabetli bir karar verdik dedi. Daha sonra Erol Günaydın memleketini çok sevdiğini Akçaabat’ın kültür ve sanat şehri olduğunu bunun yıllar öncesine dayandığını, kısa bir zaman sonra buraya gelip bir oyun yapıp sahnelemeyi çok istdediğini belirttikten sonra Belediye Başkanı Şefik Türkmen kendisine bir plaket ve çiçek takdimi yaptı. Daha sonra hep birlikte ABT’nin Boyacı adlı oyununu izlediler.
Akçaabat’ta bir akşam kaldı ve 03 Nisan Cumartesi gününü Akçaabat gezisine ayırdı. Sabah kahvaltısını çok özlediği ve özellikle yemek istediği Peynirli ile Meydan Fırınında yaptı. Daha sonra Orta mahalledeki evini ziyaret etti. Fevzipaşa İlköğretim okuluna çıktı. Çarşıda alışveriş yapıldı özellikle yöremize has tarhana, mısır unu, fırın kurusu, yöresel peynir, tereyağı ve Akçaabat köfte ilk tercihleri oldu. Daha sonra Darıca,Akçakale ve Mersin sahilleri gezildi. Deniz kenarında soba yanan bir çadırda çay içildi.
Akşam yemeğinin ardından havaalanına giden Günaydın, Kültür Müdürü Turhan Bektaşoğlu’na “Akçaabat’tan o kadar mutlu ayrılıyorum ki anlatamam. Her şey o kadar güzel ve doğaldı ki çok mutlu oldum. Herkese çok çok teşekkür ediyorum. Festival de inşallah yine geleceğim şimdilik hoşçakalın” dedi.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.