"Entrikalı Dolap Komedyası" Sahne Aldı

"Entrikalı Dolap Komedyası" Sahne Aldı

Trabzon Tiyatrolar Birliği 2. Tiyatro Festivali’nde Akçaabat Belediye Tiyatrosu ‘Entrikalı Dolap Komedyası’ adlı tiyatro oyunu ile sahne aldı.

 

Varlıbaş AVM Tufan Ünlü Sahnesi’nde Akçaabat Belediye Tiyatrosu tarafından hazırlığı yapılan 2023 sezonunun ilk oyunu olan ‘Entrikalı Dolap Komedyası’ adli tiyatro oyunu, tiyatro severlerin beğenisini topladı.

Tiyatro oyununda; iyilik ve kötülük denen kavramlar her insanda vuku bulan karşıtlıklar olup, bu karşıtlıklar oyundaki karakterlerin bir elbise dolabı etrafında kendi dolaplarını çevirmelerine yol açar.

Yunus Emre GÜMÜŞ tarafından yazılan, yönetmenliği Osman GÜMRÜKÇÜ tarafından yapılan tiyatro oyunun kadrosunda ise; İlhan ÖZDEMİR, Bülent MUMCU, Zehra ALPER, Medet CİHANOĞLU, Ömer GEDİKLİ, Vahit YILMAZ, Bahanur Hilal KİSBET, Yusuf ALTIN, Naz İrem ÇELİK, Sadık Şahin ÇARKCI, Aykut BAHADIR, Gizem Mine TÜRKSEVER, ışık ve dekorda ise Çağlar HACISALİHOĞLU ve Hasan ŞAHİNBAŞ yer aldı.

Oyun sonunda plaket takdimi Akçaabat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Turhan BEKTAŞOĞLU ve oyun yönetmeni Osman GÜMRÜKÇÜ’ye birlikte verildi.

Akçaabat Belediye Tiyatrosu tarafından hazırlanan ‘Entrikalı Dolap Komedyası’ adlı tiyatro oyunu için düşüncelerini dile getiren Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Akçaabat Belediye Tiyatro ekibimiz her sezona yeni bir oyunla hazırlanıyor ve tiyatro severlerin karşısına çıkıyor. Bu sezan da ‘Entrikalı Dolap Komedyası’ adlı tiyatro oyunu ile Trabzon Tiyatrolar Birliği 2. Tiyatro Festivalinde seyirci karşısına çıktı. Tiyatro oyunumuz izleyenlerden tam not aldı. Akçaabat Belediyesi Tiyatro ekibimizin performansları ise görülmeye değerdi. ‘Entrikalı Dolap Komedyası’ adlı tiyatro oyununun hazırlanmasında, sahnelenmesinde emeği geçenlere ve tiyatromuzu ilgiyle izleyen tiyatro severlere teşekkür ediyorum. Ülkemizde yaşanan deprem felaketi nedeniyle şehrimizde tüm etkinliklerimize ara vermiştik. İlerleyen zamanlarda ‘Entrikalı Dolap Komedyası’ adlı tiyatro oyunumuz Akçaabatlı tiyatro severlerle de buluşacak.” Dedi.

2-16.jpg

1-16.jpg

3-11.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kültür Sanat