Büyükşehir Akçaabat'ı Dinledi

Büyükşehir Akçaabat'ı Dinledi

Büyükşehir Akçaabat'ı Dinledi

 

 Akçaabatlılar Vakfı,  Akçaabat’ın sorunlarını gündemde tutmaya devam ediyor. Vakıf  Başkanı Dr. Ali Kemal Başaran ve Yönetim Kurulu üyeleri  Mehmet Salih Köse, Turhan  Bektaşoğlu, Abdulvahap Altun ve Süleyman Gerigelmez  Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.  Orhan Fevzi Gümrükcüoğlu’nu makamında ziyaret etti.

 Yapılan ziyarette hem Vakıfın  hem de Akçaabat’ın önemli konuları görüşüldü. Akçaabatlılar Vakfı Büyükşehir Belediye Başkanına dört konu iletti.

  1. TALEP :

Akçaabatlılar Vakfı Akçaabat Yeni mahalledeki vakfa ait 400 m2 arsa üzerindeki 2 katlı kargas binanın yıkımını istedi. Bayındırlık il müdürlüğünce de yıkılması yönünde olumsuz rapor verilen binayı Başkan  Gümrükcüoğlu Akçaabat Belediyesi ile ortaklaşa binanın yıkımına olumlu cevap verdi.

  1. TALEP :

Vakfın ikinci talebi, Trabzon’a kurulacak 2. Devlet üniversitesinin Akçaabat Fatih Eğitim Fakültesinin olmasını istiyoruz.

Başkan Gümrükcüoğlu bunu Başbakan R.Tayyip Erdoğana Belediyemizi ziyaretlerinde bir birifingle sunduğunu söyledi. Çeşitli sebeplerden bahseden Gümrükcüoğlu’nun en önemli mesajı ise Trabzon’da ikinci devlet üniversitesi kurulacaksa bu kesinlikle  Akçaabat’ta olacaktır dedi. Fatih Eğitim Fakültesi ve Düzköy yolu üzerindeki Eski Tekel binaları bu iş için biçilmiş kaftandır. Şimdilik olmuyor ama devamlı gündemde tutmak lazım. Bu Trabzon’umuz için önemli bir aşama olacaktır. Dedi.

  1. TALEP

Vakfın üçüncü talebi. Akçaabat’taki stad sorunu. Fatih stadının akibeti  idi. Fatih stadı ya yerinde kalsın veya Belediyenin Kireçhane vadisindeki spor kompleksi hayata  geçirilsin yada Söğütlü atletizm sahası çok amaçlı olarak kullanılsın. Sebatspor’a futbol  oynayacak bir stadyum lazım, Akçaabatlının en büyük beklentilerinden biridir bu. Büyükşehir Belediyesinin Akçaabatlıya verecek olduğu en güzel hediyelerden birisidir stat işi.

        Başkan Gümrükcüoğlu Stad meselesini takip edeceklerini, STÖ lerle toplu hareket etmek lazım. Dedi.

  1. TALEP

Vakfın dördüncü talebi, Akçaabat sahil dolgudan kazanılan alanlar büyükşehire kalacağından eğer büyükşehir de uygun görürse vakfa uygun bir yerde (yaylacık sahilindeki yeni doldurulan alandan)  lokal yeri tahsis edilmesi yolunda idi.

 Başkan Gümrükcüoğlu söz veremem çünkü  bu işin ne olacağı hala belli olmadığından bu talebe sıcak bakmadı.

Görüşme sonunda  Akçaabat’lılar Vakfı  Başkanı  Dr. Ali Kemal Başaran  ve yönetim kurulu üyeleri  Büyükşehir Belediye Başkanı  Dr. Orhan Fevzi  Gümrükcüoğlu’na  Akçaabat tarihi kitabı ve bir de plaket takdim ettiler. 

ali-kemal-basaran.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum