TOKİ'de Taşımalı Eğitim Sıkıntısı

TOKİ'de Taşımalı Eğitim Sıkıntısı

Yıldızlı Beldesi’ndeki TOKİ konutlarında yaşayan öğrenci velilerinin tepkisi.

Trabzon’un Akçaabat İlçesi’ne bağlı Yıldızlı Beldesi’ndeki TOKİ konutlarında yaşayan öğrenci velileri, geçen yıl taşımalı eğitim kapsamında yer alan öğrencilerin bu yıl aynı kapsamda yer almamasına tepki gösterdi.

Yaklaşık 350 öğrencinin TOKİ İlköğretim Okulu’na gönderildiği konutlarda yaşayan aileler imza kampanyası toplamaya başladı. TOKİ binalarıyla, hemen hemen yan yana sayılabilecek bir binadan öğrencinin taşımalı eğitim kapsamına alınırken, TOKİ konutlarının alınmaması öğrenci velileri tarafından sert tepkiyle karşılandı. Kendilerine gerekçe olarak Çadırdağı’nda yapılacak yeni okulu gösterdiklerini belirten vatandaşlar, okulun halen daha bitmemesini ve yetkili ağızlardan net olarak bilgi alamadıklarının kendilerini muallakta bıraktığını dile getirdi.

Mahalle halkı, üst taraftaki Çadırdağ Mahallesi’yle, konutların bulunduğu Orta Mahalle’nin alt kısmının taşımalı eğitim kapsamına alınmasına rağmen kendilerinin bu kapsama alınmamasına anlam veremediklerini kaydettiler.

Mağduriyet konusunda mahallelinin tek vücut olduğu dikkatlerden kaçmazken, konu hakkında Yıldızlı TOKİ-DER Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Genç, “Geçen yıl taşımacılığın yapıldığı TOKİ Konutları’nda yaşayan öğrencilerin, bu yıl taşınamayacağını ve buna da gerekçe olarak Çadırdağı’nda yapılan okulun önümüzdeki günlerde açılacağı gösteriliyor. Ancak kesin olarak eğitim ve öğretime ne zaman başlanacağı sorulduğunda, net bilgilerinin olmadığını söylüyorlar. İlerleyen günlerde Çadırdağı’nda yapılan okulun açılacağından dolayı ücretsiz taşımacılık kapsamına alınmadığının beyan edilip, yürürlüğe konulması ne adalete, ne vicdana sığmamaktadır” diye konuştu.

Bu yanlış uygulamadan bir an önce dönülmesi gerektiğini belirten Genç, “Burada yaşayan insanların bu mağduriyetlerinin giderilmesi konusunda bütün yetkili makamları göreve çağrıyoruz” dedi. Genç, Akçaabat Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih Köse’nin yanına bu konuyu görüşmek için gittiklerini ancak yeterli bir cevap alamadıklarını söyledi. Çok sayıda öğrenci velisi olan annelerin de katıldığı tepki gösterisinde, öğrenci velisi anneler, “Gerekirse çocuklarımızı okula göndermeyerek tepkimizi gösteririz” dediler.

tokitasima1.jpg
Fotoğrafta gösterilen bina taşımalı eğitim kapsamına alınırken, hemen arkasında ki TOKİ binaları bu kapsamda yer almıyor.

tokitasima2.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eğitim