Erken Teşhis Hayat Kurtarıyor

Erken Teşhis Hayat Kurtarıyor

Kanserde Erken Teşhis Hayat Kurtarıyor

Akçaabat İlçe Sağlık Müdürlüğü, 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında kadınlara yönelik bilgilendirme etkinliği düzenledi. Etkinlik, Salı Pazarı'nda açılan stantla başladı. Sağlık Müdürlüğü ekipleri, pazarda kadınlara yönelik meme kanseri hakkında broşür dağıtarak, önemli uyarılarda bulundular.

 

Standın açılışı hakkında bilgi veren Akçaabat İlçe Sağlık Müdürü Dr. Alper Kalkışım, meme kanseri farkındalığını artırmaya yönelik bu tür etkinliklerin önemli olduğunu belirterek, “1-31 Ekim meme kanseri farkındalık ayı olarak tespit edilmiş. Biz de bu hususa dikkat çekmek, özellikle kadınların yoğun olduğu yerlerde farkındalık oluşturmak adına bugün Salı Pazarı'nda bir stant etkinliği düzenliyoruz” dedi.

Kalkışım, sağlık taramaları hakkında da bilgi vererek, ilçenin Söğütlü Mahallesi'nde bulunan KETEM (Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi) biriminde meme kanseri taramalarının ücretsiz yapıldığını vurguladı. “40-69 yaş arası kadınlar, her iki yılda bir mamografi çektirerek taramalarını yaptırmalıdırlar. Erken teşhis ile meme kanserinin başlangıç aşamasında tespiti sağlanabiliyor ve bu kişiler yüksek oranda tedavi edilebiliyor” diyerek, kadınların sağlıklarını ihmal etmemeleri gerektiğini ifade etti.

Kalkışım, KETEM biriminde yapılan mamografi taramalarının tamamen ücretsiz olduğunu hatırlatarak, "Bu hizmetin ücretsiz olması, kadınlarımız için büyük bir kolaylık sağlıyor. Vatandaşlarımızı Söğütlü Mahallesi’ndeki KETEM birimimize bekliyoruz" dedi.

KETEM birimi sorumlu doktoru Aslıhan Özemre ise, Ekim ayı boyunca farklı köylerden kadınları taramalar için taşıdıklarını belirterek, “Bu ay boyunca 10 gün boyunca köylerden kadınları taşıyarak, taramalarını yaptık. Belediyemiz de bu konuda destek verdi ve kadınların yoğun olduğu Salı Pazarında böyle bir stant çalışması yapmaya karar verdik. 40-69 yaş arasındaki kadınların, hiçbir şikayetleri olmasa dahi 2 yılda bir mamografi çektirmeleri gerektiğini hatırlatıyoruz” dedi.

Standı ziyaret eden Akçaabat Belediye Başkan Yardımcısı Cevdet Bayraktar da etkinliğe destek vererek, bu tür sağlık bilgilendirme çalışmalarının önemine dikkat çekti.

yeni-proje-30.jpg

yeni-proje-29.jpg

yeni-proje-28.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eğitim