Ortaokullar Arası Şiir Okuma Yarışması Düzenlendi

Ortaokullar Arası Şiir Okuma Yarışması Düzenlendi

Ortaokullar Arası Şiir Okuma Yarışması Düzenlendi

Türk Kızılay Akçaabat şubesi ortaokullar arası şiir okuma yarışması düzenledi.

Türk Kızılay Derneği Akçaabat şubesi önderliğinde, Akçaabat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Memur-sen Akçaabat şubesinin katkılarıyla düzenlenen şiir okuma yarışması, ilçemizdeki ortaokullardan on dokuzunun katılımıyla gerçekleşti. Sunum ve jüri üyeliğini ilçe milli eğitim müdürlüğünün üstlendiği Türk Kızılay derneği Akçaabat şubesi ve Memur-sen Akçaabat şubesinin de katkılarıyla, Şehit Samet USLU İmam Hatip lisesi konferans salonunda düzenlendi.

s4-014.jpg

Açılış ve teşekkür konuşmasını Türk Kızılay derneği Akçaabat şubesi başkanı Saadettin CİNEMRE'nin yaptığı, Türk Kızılay derneği yönetim kurulu üyesi Osman BAYRAKDAR da Kızılay derneğinin ve Akçaabat şubesinin tanıtım ve hizmet alanları ile hizmet biçimini anlattı. İlçe milli eğitim müdürü Ahmet ÜÇÜNCÜ ve Memur-sen Akçaabat şubesi başkanı Hacı İsmail BAYRAM tarafından teşekkür konuşmaları yapıldı.

Başkan CİNEMRE konuşmasını selamlama yaptıktan sonra şöyle sürdürdü;
İnsanlık tarihinden beri bütün şehitlerimiz ve husûsen 15 Temmuz şehitlerimiz candan gönülden Kızılaycı değil mi? Onlar insanlığın huzuru ve selameti için canlarını kanlarını feda ettiler. Onları rahmet, minnet ve hürmetle yadediyor ve onlara bir fatiha istirham ediyorum. Bu milletin ana sermayesi iman ve merhamettir. Çanakkalede askerimize kurşun sıkarken yaralanan ancak subayın sırtında taşıyan benim mehmedimdi. Rabbim aziz milletimizi ve cennet vatanımızı ilelebet payidar eyleye. Yapılan bu güzellikleri: Oğlu 18 yaşını doldurması sebebi ile kendisinden kira almak için sevinen batılı kafalar anlayamaz. Biz milletçe kızılaycıyız. Şimdiden katılan ve emeği geçen herkese teşekkür eder, yarışmacı evlatlarımıza RABBİMDEN muvaffakiyetler dilerim. Selam ve hürmetlerimle.

s1-022.jpg

Türk Kızılay derneği Akçaabat şubesi yönetim kurulu üyesi Osman BAYRAKDAR'da yaptığı sunumda şu konular hakkında bilgi verdi:

Kızılay sadece kan bağışı yapılan bir kurum değildir. Gerek ülkemizde gerek dünyada yardım faaliyetleri yürüten kuruluşlar en güvenilir en hızlı ve en geniş platform ağına sahip kurum kızılaydır. 2018 yılı içerisinde kan bağışı dışında 220 doğal afete müdahale edilmiş ve 75 bin afetzedeye yardım ulaştırılmıştır. Bunun yanı sıra 20 milyon ihtiyaç sahibi vatandaşa ulaşılmış, aşevleri vasıtasıyla sıcak yemek ikramı, kurban hisse ikramı, ramazan kumanya ikramı giyecek ihtiyacı gibi konularda vatandaşlarımıza destek olunmuştur. Bunun yanı sıra 126 bin öğrencimize eğitim desteği, 500 engelimize tekerlekli sandalye desteği, 1170 şehit ve gazi yakınına eğitim ve burs gibi desteklerde bulunulmuş, yurt içi ve yurt dışında mülteci durumuna düşmüş mazlumlara el uzatılmıştır.

2018 yılında yapılan kan alım hizmeti ile ülkemizin kan ihtiyacının %86'sı karşılanmıştır. Bütün bu faaliyetler için 4,5 milyar harcama yapılmıştır.

2030 yılı hedeflerimizde yoksulluğun azaltılması, eğitim seviyesinin yükseltilmesi, sağlıklı toplum ve sağlıklı bireylerin yetiştirilmesi, israfın azaltılması, bağımlılığın azaltılması... gibi sosyal projelerin yanı sıra geri dönüşüm sistemlerinin hayata geçirilmesi, ekonomik bölgesel gelişimlerin sağlanması, iktisadi ve finansal işletmelerin kurulması ile yurtlar, palyatif bakım merkezleri, termal bakım merkezleri ve öğrenci yurtları inşaası gibi ekonomik projelerin hayata geçirilmesi konusunda çalışmalara imza atmayı hedeflemekteyiz.

Türk Kızılay derneği olarak; "Her gün bir balık vermektense balık tutmayı öğretmek ve teşvik etmek!" için projeler geliştirmeyi amaçlıyoruz. Dedi.

İlçe milli eğitim müdürü Ahmet ÜÇÜNCÜ de katılımcılara yaptığı konuşmada, milli ve manevi değerlere sahip çıktığımız kadar geleceğimiz de teminat altında olacaktır. Dedi.

s2-033.jpg

Memur-sen Akçaabat şubesi başkanı Hacı İsmail BAYRAM da ad şiir okuyan ve onları dinlemeye gelen konuklara teşekkür ettikten sonra sözlerini şöyle sürdürdü:

Sivil toplum kuruluşları, Ülkeler ve milletlerin geleceklerine yön ve hız veren en önemli kuruluşlardır. Bu yüzden ülkemizin ve milletimizin bekası için köklü, etkili ve yetkili STK'lara destek olunması gerektiğini ifade ederek; "Bi taraf olan bertaraf olur!" Gerçeğini vurguladı.

Biz de Türk Kızılay derneği Akçaabat şubesi olarak İlk defa düzenlediğimiz etkinliğimizin bir parçası olarak yanımızda olan tüm katılımcılara ve ilçe milli eğitim müdürlüğü ve Memur-sen Akçaabat şubesi yönetimine teşekkür ederiz.

s3-024.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Eğitim