Okullardan Toplu Sergi

Okullardan Toplu Sergi

Akçaabat Anadolu İmam hatip Lisesi tarafından Akçaabat’ta bir ilk daha gerçekleştirildi.

Akçaabat Anadolu İmam hatip Lisesi tarafından Akçaabat’ta bir ilk daha gerçekleştirildi.  Okulun 10.sınıf öğrencilerinin hazırlamış olduğu  “Yeryüzü Maketleri Sergisi“  okul bahçesinde görsel bir şölenle katılımcıların beğenisine sunuldu.

akcaabat-anadolu-imam-hatip-lisesi-tarafindan-akcaabat’ta-bir-ilk-daha-gerceklestirildi..jpg

akcaabat-anadolu-imam-hatip-lisesi-tarafindan-akcaabat’ta-bir-ilk-daha-gerceklestirildi..20130531184736.jpg

akcaabat-anadolu-imam-hatip-lisesi-tarafindan-akcaabat’ta-bir-ilk-daha-gerceklestirildi..20130531184820.jpg

Serginin açılışına Akçaabat  Kaymakamı Abdul Rauf Ulusoy , İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih Köse , Şube Müdürü  Erol Kazancı ve çok sayıda okul müdürü katıldı. Ayrıca Yıldızlı Toki İlköğretim Okulu, Mersin Engin Saraç İlköğretim Okulu, Atatürk İlköğretim Okulu, Cumhuriyet İlköğretim Okulu, Mehmet Arslantürk İlköğretim Okulu, Kavaklı İlköğretim Okulu, Fevzipaşa İlköğretim Okulu, 100. Yıl İlköğretim Okulu sosyal bilgiler öğretmenleri ve ile bir grup öğrenci, Şehit Gökhan Uzun Fen Lisesi, 17 Şubat Anadolu Lisesi, Çok Programlı Lise, Anadolu Öğretmen Lisesi, Anadolu Sağlık Meslek Lisesi coğrafya öğretmenleri ve bir grup öğrenci bu anlamlı etkinliğe katıldı.

Öğrencilerin ikinci dönem coğrafya derslerinde yaptıkları eserlerin sergilendiği bu programda birbirinden ilginç çalışmalar göz doldurdu. Okulun coğrafya öğretmenleri,  Bedriye Bektaş, Süleyman Dilmaç, Mehmet Bayraktar ve Ayşe Öztürk, amaçlarının coğrafya konularını görselleştirerek sevdirmek, öğrenciler arasında kaynaşmayı sağlamak olduğunu belirtti Ayrıca, yaparak-görerek coğrafya konularını sevdirmek,öğrencilerin yaşadıkları coğrafyayı tanıyarak, benimsemelerini sağlamak  için 100 den fazla öğrenci ile görsel sunum  hazırlanarak oluşturulan sergide Ülkemizin en nadide yeryüzü şekillerinden olan mağaralar peri bacalar Pamukkale travertenleri  volkanik dağlar ışıklı Türkiye haritaları ve daha pek çok yeryüzü şekli 3 boyutlu olarak stantlarda yerlerini aldı..Eser sahibi öğrenciler, eserleri hakkında protokol üyelerine detaylı bilgi verdi. Okul müdürü Alaattin Durna bu serginin hazırlanmasında ve planlanmasında emeği geçen başta okul coğrafya öğretmenlerine ve eserleri hazırlayan öğrencilere ve katılımcılara teşekkür etti. Durna, okul olarak hedeflerinin kuran ve sünnet ana ekseninde imam hatip lisesi öğrencilerinin sanat, mimari, resim, musiki, spor, edebiyat  tarih ve coğrafya gibi alanlarda da söz sahibi olabilecek birey olarak yetişmeleridir, dedi. Yaptığımız bu çalışma bu hedefimize emin adımlarla yürüdüğümüzün bir göstergesi olduğunu sözlerine ekledi.

Ayrıca ilçe kaymakamı Abdul Rauf Ulusoy ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih Köse yeteneklerinden dolayı öğrencileri kutlayarak, eserlerin sunulmasında katkı sağlayan öğretmenlerine ve okul idaresine de teşekkür etti.

 

Serginin gezilmesinin ardından misafirlere ikramda bulunuldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eğitim