Öğretmenler Günü Akçaabat'ta Kutlandı

Öğretmenler Günü Akçaabat'ta Kutlandı

Akçaabat’ta 24 Kasım Öğretmenler Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Akçaabat’ta 24 Kasım Öğretmenler Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Akçaabat Kültürpark’ta hazırlanan programda genç öğretmenler yemin etti.

 

Kutlamalara sabah Atatürk Alanı’ndaki Atatürk anıtına İlçe Milli Eğitim Müdürü tarafından üzerinde "ÖĞRETMENLERİN" YAZILI çelenk sunulması ve ardından saygı duruşu ve okunan istiklal marşı ile başladı.

Kültürpark’ta yapılan kutlama programına, Akçaabat Kaymakamı Erol Özkan, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Akçaabat Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih Köse ve çok sayıda öğretmen ve öğrenciler katıldı.

24 Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle düzenlenen programda, yıl içerisinde adaylığı kalkmış  öğretmenler de yemin etti.

 

 

 

Programda Mehmet Salih Köse’nin yaptığı konuşmanın tam metni.

 

           Bugün 24 Kasım,

           Öğretmenler Günü. Öğretmenin bu güzel gününe onur veren tüm konuklara hoş geldiniz diyor, güzel yurduma güzellik katmak, karanlıkları aydınlığa çevirmek için uğraş veren, bilgiden yeni bilgiler üretmeye çalışan, Türkiye’nin çağdaş medeniyetin aşması sevdasıyla çocuklara ve gençlere bilmin önemini kavratan sevgili öğretmen arkadaşlarıma da sevgi ve saygılar sunuyorum. Ayrıca Türkiye’nin değişik yerlerinde insanların eğitimi için çalışırken hain saldırılar sonucu şehit olan şehit öğretmenlerimizin manevi huzurunda saygıyla eğiliyorum. Vefat etmiş olan öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyor, emekli olan meslektaşlarımıza da sağlıklı uzun ömürler diliyorum.

 

           Değerli öğretmen dostları. Her meslek değerlidir. Ama öğretmenlik mesleği kutsaldır. Öğretmen öğretendir, doğruyu, güzeli gösterendir. Aydınlık yarınlar çizendir, kendisinden verendir. Yaşatandır, birleştirendir, koruyandır, ilerletendir. Vatanın nadide çiçekleridir  öğretmen.  Bayrağın gülen yüzüdür öğretmen. Her yerdedir, her iştedir öğretmen.  Öğretmensiz bir toplum düşünmek imkansızdır. Bunu bilen ileri uluslar öğretmene önem vermiş, eğitime önem vermiş ve ilerlemiştir. Eğitime ve öğretmene önem vermeyen uluslarsa geri kalmıştır. Çünkü öğretmen güzeli, iyiyi,  doğruyu öğretir. Çocuktaki beceriyi geliştirir. Bilginin ışığını, sanatın  sıcaklığını, ahlakın önemini, erdemliliği  nakş eder genç beyinlere.

 

           Herkesin bir annesi, babası vardır. Herkesin de bir öğretmeni olmuştur. Anılarında yaşar, örnek olur. Hayatından hiç çıkmaz. İşte bu kadar önemli olan öğretmenlik mesleğinin önemini bilen büyük Atatürk öğretmene önem vermiş ve Cumhuriyeti emanet ettiği genç beyinlerin eğitiminin sorumluluğunu öğretmene vermiştir.

 

           Ülkeleri yönetenler, daha güzel bir dünya istiyorlarsa eğitime ve öğretmene önem vermek zorundadırlar. İleri ülkeler öğretmenlik mesleğini önemser, öğretmenin toplumda yücelmesi için çalışırlar. Öğretmeni baş tacı ederler. Öğretmene verilen önem vatana verilen önemdir. Bayrağa, millete verilen önemdir. Bu güzel yurdun, birliğinde, dirliğinde, ilerlemesinde öğretmenin yoğurduğu hamur önemli bir etkendir. Öğretmen sevgi adamıdır, güzellik adamıdır, iyilik adamıdır. Sanatçıdır, sevendir, yaşatandır, üretendir. Bu sebeple öğretmen ve öğretmenlik mesleği sadece 24 Kasımlarda göz önünde bulundurulmamalı, ülkenin daima gündeminde olmalıdır. Daha güzel yaşam seviyesini yakalamış, daha güzel yetiştirilmiş, daha çok önem verilmiş öğretmenle çözülemeyecek sorun olmayacaktır. Çünkü öğretmen tüm kötülüklerin düşmanı, aydınlığın güleç yüzüdür. Bu nedenle büyük Atatürk Türk Öğretmenine önem vermiştir.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

           Ben bugün güzel İlçemizde öğretmene önem veren başta Kaymakamımız Sayın Erol ÖZKAN bey’e ve öğretmenliği önemseyen yerel yöneticilere, öğretmen dostlarına teşekkür ediyor, ayrıca dışarıda ruhlarını tuvallere yansıtan Trabzon’un çok değerli sanatçı öğretmenlerine, biraz sonra sesleriyle sizlere bir demet güzellik sunacak sevgili öğretmenlerime, bu salonda bulunan genç ve yaşlı öğretmenlerime, sınıflarında derslerine devam eden meslektaşlarıma teşekkür ediyor, bu günün hazırlanmasında emek veren tüm yöneticilere, genç çocuklarımıza ve öğretmen arkadaşlarıma, bu salonun sahiplerine  öğretmenler adına teşekkür eder, öğretmeninin sevgisinin sıcaklığında ısınmanızı, öğretmen ışığıyla aydınlanmanızı, öğretmenin bezediği çiçekli yollarda yürümenizi, birlik ve dirlik içinde bir hayat sürmenizi diler, öğretmenlerimin öğretmenler gününü kutlarken, ileriki yıllarda sorunları daha çok giderilmiş bir ortamda yaşamalarını, diler, ayrıca tüm katılımcıların ve meslektaşlarımın kurban bayramını tebrik eder, her şeyin Türk öğretmeninin gönlünce olmasını diler, saygı ve sevgiler sunarım.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Eğitim