Kocaman'dan Kıyafet Açıklaması

Kocaman'dan Kıyafet Açıklaması

Akçaabat Eğitim Bir-Sen Başkanı Kemal Kocaman'dan Hangi Okul Müdürünü Hedef Aldı

 

Akçaabat Eğitim Bir-Sen Başkanı Kemal Kocaman, sendikal bir hak olan hak arayışında bulunan öğretmenlerden savunma istendiğini açıkladı.

İşte Kocaman'nın yaptığı yazılı açıklama.

Eğitim-öğretim ve bilim hizmet kolunun genel yetkili sendikası olarak, 1982 model darbe ürünü çağdışı kılık ve kıyafet yönetmeliğini protesto etmek için ülke genelinde işe serbest kıyafetle gittik. Akçaabat Eğitim Bir-Sen olarak genel merkezin aldığı karar doğrultusunda eylemimizi tüm okullarda gerçekleştirdik. 

Ancak üzücü olaylar da yaşadık. Akçaabat Abdullah Fazıl Ağanoğlu İlkokulu müdürlüğüne vekâlet eden Muhammet Gedikli sivil kıyafetle derslere giren öğretmenlerden savunma istedi. Öğretmenler ise bunun sendikal bir hak olduğunu ve kararın genel merkez tarafından alındığını belirtmeleri karşısında ben devrim yaslarını uyguluyorum dedi.

 Gedikli asaleten bulunduğu okulda geçen öğretim yılında başörtülü öğretmenlere zorluk çıkartmış ve onlarında savunmalarını istemişti. İşin en üzücü yanı ise kendisinin de bir ilahiyatçı olmasıdır. Dini bütün insanların dindarlara kendi ifadesi ile devrim kanunlarını uygulaması ne yaman bir çelişkidir. 

Arkadaşlarımıza verdiği savunma yazısında ilgili yönetmenliğin Kendisi ile alakalı bölümünü çıkartması çok ilginçtir. Evvela aynaya bir baksın bıyıklarının devrim kanunlarına uygun olup olmadığını kontrol etsin. Kendisini bu çifte standardın dolayı kınıyoruz bu yolun çıkmaz sokak olduğunu hatırlatıyoruz. 

Yönetmelikte, ‘Bıyık tabiî olarak bırakılır, uzunluğu üst dudak boyunu geçemez, üstten alınmaz, yanlar üst dudak hizasında olur, alt uçları dudak hizasından kesilir. Kravat takılır, kravatı örtecek şekilde balıkçı yaka veya benzeri sü­veterler giyilmez. Hizmet gereğine uygun olarak verilmişse tek tip elbise giyilir’ denilmektedir. 

Akçaabat Eğitim-Bir-Sen olarak, darbe dönemlerinin dayatmalarına uymayacağımızı buradan ilan ediyor; insan onurunu ve tercihlerini hiçe sayan yaptırımlar zorla yasal çerçeveye oturtulmuş olabilir ama bu yaptırımları asla meşru görmüyoruz. TBMM önünde kılık ve kıyafet yönetmeliğine dair Memur-Sen Konfederasyonu olarak başlattığımız itirazı, Eğitim-Bir-Sen olarak 81 ilde ‘Kılık-Kıyafet Özgürlüğü ve Başörtüsü Yasağına Hayır’ çıkışıyla devam ettirdik. Bugün ise, bir adım daha atarak, sivil itaatsizlik gösteriyor; hükümete, darbe döneminin izlerini silmesi çağrımızı yineliyoruz. Özgürlük taleplerimiz karşılanmalı, ne giyip ne giymeyeceğimizi bilecek yetişkinler olduğumuz kabul edilmeli ve bu talebimize kulak verilmelidir.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Eğitim