Demirci İlköğretimden Gece

Demirci İlköğretimden Gece

Demirci İlköğretim Okulu'nun hazırladığı “İki Ayrı Dil Gönüller bir” isimli program bir gerçekleştirildi.

İlçemizin en aktif köy okullarından biri olan Demirci İlköğretim Okulu'nun hazırladığı “İki Ayrı Dil Gönüller bir” isimli program 100. Yıl İlköğretim Okulu Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Okulun sınıf öğretmenlerinden Nurcan Balta ve Merkez İlköğretim Okulu Resim Öğretmeni Temel Altuntaş tarafından düzenlemesi yapılan sahnede Müzik Öğretmeni Nurgül Kervan ve Sınıf Öğretmeni Eyüp Şirin tarafından hazırlanan programı başarıyla icra eden okul öğrencilerini yaklaşık 300 kişi büyük bir beğeniyle izledi.

Mevlana'dan ve Yunus Emre'den seçilen parçalarla hem ku-laklara hem de gönüllere hitap eden Demirci İlköğretim Okulu öğrencileri, Mevlevi kıyafetleriyle de ilgi çekerken, Mehmet Akif Topsakal'ın sema gösterisi de zevkle izlendi.

“Uyan Ey Gözlerim”, “Dinle Sözümü Sana Direm”, “Sevdim seni Mabuduma”, “Dağlar İle Taşlar İle Çağırayım mevlam Seni”, “Seher Vakti Bülbüller”, “Gel Gör Beni Aşk Neyledi”, “Şol Cennetin Irmakları” ve “Sordum Sarı Çiçeği” isimli ilahilerinin okunduğu, ilahi aralarında Mesnevi'den de hikayelerin serpiştirildiği programda Muharrem Gaydan da kendi yazdığı bir ilahiyi seslendirdi.

Görev alan öğrenciler

 

Programa şu öğrenciler katkı sağladı:

1.Sınıf: Şevval Mumcu, Anıl Başar, 2. Sınıf: Ümit Ertem, Mustafacan Kolot, Ömercan Akbulut, Hamza Akpınar, 3. Sınıf: Melisa Mumcu, Kübra Ertem, Abdulsamet Ocak, 4. Sınıf: İbrahim Mumcu, Fatih Gedikli, Muharrem Ertem, Mesut Köler, Nurhanım Akbulut, Aleyna Ko-mar, Ebru Başaran, Nesime Elmas, 5. Sınıf: Aysun Yavuz, Ayşegül Yoloğlu, Kadir Komar, Mert Köler, 6. Sınıf: Mustafa Elmas, Selmin Ertem, Muhammet Uar, Hasan Ustaoğlu, Saliha Erbaşaran, 7. Sınıf: Fırat Komar, Tuğba Akbulut, İbrahim Komar, Havva Akpınar, Merve Komar, Aleyna Akpınar, Beytullah Komar, Havva Kahriman, Özkan Mumcu, Süleyman Elmas, 8: Sınıf: Hatice Kahriman, Cihat Kahriman, Kadir Akbulut, Temel Yavuz, Ahmet Akpınar.

Plaket verildi

Program sonrasında gerçekleştirilen ödül töreninde ise okul yönetimi tarafından hazırlanan plaketler okula katkıdan bulunan M. Selim Komar ve Abidin Başaran'a Trabzon Milli Eğitim Şube Müdürü M. Tahsin Kalaycı tarafından verildi.

 

Balta’dan teşekkür

 

Okul Müdürü Ali Balta, programa emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerinin yanı sıra salonu tahsisinden ötürü 100. yıl İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Salih Atadinç'e de teşekküre etti. Programa Merkez İlköğretim Okulu Müdürü Nedim Topsakal, Özel Fatma Baş Koleji, Trabzon Devlet tiyatrosu, Otistik Eğitim Merkezi Müdürü Fazlı Bal, Gözde Kundura, Demirci İlköğretim Okulu Okul-Aile Birliği Başkanı Nadir Komar ve Köy Muhtarı Yaşar Elmas da katkı sağladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Eğitim