Çocuklar OLİ İle Eğlendi

Çocuklar OLİ İle Eğlendi

​​​​​​​Akçaabat Belediyesi’nin organizesinde Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından geliştirilen Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi (OLİ), Erol Günaydın Sanat Merkezi’nde program düzenlendi

Akçaabat Belediyesi’nin organizesinde Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından geliştirilen Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi (OLİ), Erol Günaydın Sanat Merkezi’nde program düzenlendi.

Üç gün boyunca sabah ve öğle seansları halinde devam edecek olan programın ilk senasına Akçaabat Belediyesi daire amirleri, Akçaabat genelindeki ilkokul ve ortaokul öğrencileri ve öğretmenler katıldı.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi genç nesilleri erken yaşta spor kültürüyle tanıştırmak, spor yoluyla bedensel ve sosyal yönden sağlıklı gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla geliştirdiği Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi (OLİ), Türkiye genelinde altmış beş şehri ziyaret etti ve ortalama 2,5 milyon öğrenci ile buluştu.

Sağlam Kafa Sağlam Vücutta Olur

Sanatın ve sporun her dalını her yaştan bireyle buluşturmaya, gençlere ve çocuklara sağlıklı yaşam felsefesini aşılamaya büyük önem veren Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, konu ile ilgili düşüncelerini şöyle ifade etti; “Sağlıklı ve kaliteli bir yaşam ancak ve ancak sporla mümkün olur. Spor beraberinde hayatımıza; dengeli beslenmek, düzen ve disiplin içerisinde yaşam sürmek, zinde olmak, ahlak sahibi olmak, iyi insan olmak ve çalışkan olmak gibi artıları getirir. Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi sağlam kafa sağlam vücutta bulunur. Bedenimizi sporla ruhumuzu da sanatla doyurmalıyız. Zira, spor ve sanat iç içedir; birbirini destekleyip geliştiren önemli elementlerdir. Biz, belediye olarak Akçaabat’taki gençlerimize ve çocuklarımıza sporu ve spor kültürünü erken yaşta aşılamaya önem veriyoruz. Bu sebeple çeşitli spor dallarında kurslar açıyoruz. Gayemiz; her yaştan vatandaşımızı becerisi olduğu spor dalıyla buluşturarak hareketli ve sağlıklı yaşam sürmelerini sağlamak. “

23 Nisan Öncesi Çocuklara Erken Bayram Hediyesi

“23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na günler kala düzenlediğimiz bu etkinliği ilçemizdeki çocuklarımıza armağan etmek istedik.”  diyen Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Dünyada çocuklara bayram hediye eden tek ülkeyiz. Çocukların bayram coşkusunu daha da arttırmak adına Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından geliştirilen Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi (OLİ)’ni ilçemize davet ettik ve geldiler. Kendilerine eğlence dolu sunumları ve bizlerle paylaştıkları bilgiler için teşekkür ediyorum. Etkinliğimiz üç gün boyunca sabah ve öğle seansları olarak devam edecek. Etkinliğimiz, ilk iki gün Erol Günaydın Sanat Merkezi’nde yapıldı. Buradaki etkinliğe, şehir merkezinde bulunan ilk ve orta dereceli okullardaki 4,5 ve 6.sınıf öğrencileri katıldılar.  Biz, böylesine değerli bir etkinliğin sadece şehir merkezindeki okullarla sınırlı kalmasını istemedik. Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi (OLİ) etkinliğinin üçüncü gününü Akçaabat’a bağlı diğer mahallelere ayırdık. Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi (OLİ) ekibi ilçemiz Mersin ve Akçaköy Mahallelerindeki okullara gidip oralarda seanslar yapacaklar. Oradaki çocuklarımızı da spor, spor kültürü, dengeli beslenme ve sağlıklı yaşam gibi konularda bilgilendirecekler. Geleceğimizi şekillendirecek olan çocuklarımız en büyük varlıklarımız. Onlar için elimizden gelen her şeyin en iyisini yapmaya gayret ediyoruz. “ şeklinde konuştu.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından geliştirilen Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi (OLİ) sunumu öğrencilere günün anısına katılımcı belgesi verilmesiyle sona erdi.

2.jpg1-2.jpg6-2.jpg

oli-foto.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eğitim