Cevat Şal'dan Açıklama
Türk Eğitim-Sen Akçaabat İlçe Temsilcisi Cevat Şal, Talim Terbiye Kurulu'nunca yapılan değişikliğin eğitim camiasının motivasyonunu bozacak garip bir uygulama olduğunu söyledi.
Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu'nun, ortaöğretim ders çizelgelerini, 2010 yılından itibaren uygulanmaya başlanacak olan yeni üniversiteye giriş siste-mini bahane göstererek değiştirmesini eleştiren Türk Eğitim-Sen Akçaabat İlçe Temsilcisi Cevat Şal, okulların açılmasına bir hafta kala yapılan değişikliğin eğitim camiasının motivasyonunu boza-cak garip bir uygulama olduğunu söyledi.
Bakanlık tarafından yapılan değişiklikle 2009-2010 Eğitim-Öğretim Yılı'ndan itibaren Beden Eğitimi, Resim, Müzik derslerinin dokuzuncu sınıftan itibaren zorun-lu seçmeli ders statüsüne alındığı-nı hatırlatan İlçe Temsilcisi Cevat Şal, “Öğrencilere öğretimden ziyade eğitimin verildiği bu derslerin saatlerinin azaltılması ve öğrencilerin bu üç ders arasından se-çim yapmak zorunda bırakılması son derece sakıncalıdır” dedi.
Yaşanan bu olumsuzlukları Milli Eğitim Bakanlığı'na bir yazı ile dile getirerek mağduriyetlerin giderilmesini talep ettiklerini, ö-nümüzdeki dönemde de Sendika olarak konuyu yargıya taşıyacak şekilde öğretmen ve öğrencilerin mağduriyetlerinin giderilmesi adına çalışmaya devam edeceklerini belirten Şal, açıklamasında şunları dile getirdi:
“Bahsi geçen üç dersin çizelge-ye beraber konulması öğrencilerin bu üç ders arasından herhangi bi-rini seçmek zorunda bırakılması durumunu ortaya çıkarmıştır. Bu dersler zorunlu ders olarak gözük-mesine rağmen ders programlarına bu derslerden sadece birinin seçilmesi durumunda diğer iki dersin saatleri azalacaktır. Bu durum üç ders arasında ders saatleri orantısızlığı ve haksızlığı anlamına gelmektedir. Yani Beden Eğitimi dersi zorunlu görünmesine rağmen okullarda programa hiç alınmazsa, bu durum o okulların hiçbir sportif faaliyete katılmayacakları ve okul içinde hiçbir sportif faaliyetin yapılmayacağını göstermektedir. Bu anlamda haftalık yaklaşık olarak 40 saatlik ders yükü içerisinde öğrencilerin sadece 1 ders saatini bu derslerden birine ayırması, öğrencileri sanat ve spor aktivitelerinden soğutacaktır. Öğrenciler açısından onca ağır dersin arasında, öğretimden ziyade eğitimin veril-diği bu derslerin öneminin büyük olduğu kanaatindeyiz.”
Türk Eğitim-Sen Akçaabat İle Temsilcisi Cevat Şal, değişiklik sonucunda ortaöğretim kurumlarında Resim, Müzik ve Beden eğitimi ders saatlerinin azaltılmasının ardından tüm ülke genelinde görev yapan bahsi geçen yüzlerce branş öğretmeninin çalıştıkları okullarda “norm fazlası” olma riski ile de karşı karşıya kaldıklarını hatırlattı
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.