Akçaabat'ta "Meslekte Bir Gün" Projesi

Akçaabat'ta "Meslekte Bir Gün" Projesi

Akçaabat MTAL’de “MESLEKTE BİR GÜN“ Projesi

 

Akçaabat Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde (MTAL) “Meslekte Bir Gün” projesi gerçekleştirildi.

Akçaabat MTAL’nde öğrencilerin meslek sahibi olmasını amaçlayan “Meslekte Bir Gün” projesi başladı. Trabzon  İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Evren Görmüş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Usta, Şube Müdürü Akın Baydere, İlçe MEM Şube Müdürleri Hülya Yüzgeç ve Taner Petek katıldı. Programda okulun  Türk dili ve edebiyat öğretmeni Fatma Şahin Yılmaz’ın modarötörlüğünde İlçe MEM Mehmet Usta’nın katılımları ve öğrencilerimizin konuk olduğu “Mesleki ve Teknik Eğitimin Dünü, Bugünü, Yarını” konulu bir de söyleşi gerçekleştirildi.

Projeyle ilgili bir açıklama yapan okul müdürü Volkan Balcı, “Okul olarak liseye geçiş sürecinde olan İlçemiz 8. Sınıf öğrencilerine karar verme aşamasında yardımcı olmak, onlara mesleki ve teknik eğitimin önemini anlatmak amacıyla hazırlamış olduğumuz beş aşamalı projemizin birinci aşamasını okulumuzda başlattık. Proje kapsamında ilçemiz genelinde faaliyet gösteren ortaokulların 8. Sınıf öğrencileri öğretmen ve idarecileriyle birlikte okulumuzda ağırlandı. Öğrencilerimize öncelikle okulumuz rehberlik servisi tarafından LGS süreci ile alakalı bilgilendirmeler yapıldı. Okulumuzun mesleki alanlarını ve atölyelerini ziyaret eden öğrencilere meslek dersi öğretmenlerimiz tarafından rehberlik edilerek bölümler hakkında bilgilendirmeler ve etkinlikler yaptırıldı” dedi.

Balcı açıklamasında “İlçemiz genelinde faaliyet gösteren ortaokul 8. Sınıf öğrencilerine ulaşmayı hedefleyen projemizin 2. aşaması Şubat ayının ikinci haftası gerçekleştirilecek olup; Projemizin nihai hedefi öğrencilerimizin Mesleki Eğitime bakışlarını ilk elden deneyimlemelerini sağlamak ve liseye geçiş süreçlerindeki karar verme noktasında öğrencilerimize yardımcı olabilmektir. Katılımcı öğrenci ve öğretmenler projenin son derece etkili, keyifli ve verimli bulduklarını ifade ettiler.  Projenin hazırlanış ve uygulama aşamalarındaki desteklerinden dolayı okulumuz İdarecilerine, Projenin her aşamasını titizlikle planlayıp yürütülmesinde aldıkları sorumlulukla bizlere yardımcı olan; Rehberlik Servisine (DANIŞMESTEK); Alan Şefleri ve öğretmenlerimize ve katkı sunan tüm paydaşlara teşekkür ederim” dedi.

akcaabat-meslekte-bir-gun-projesi-basladi-001.jpgakcaabat-meslekte-bir-gun-projesi-basladi1-001.jpgakcaabat-meslekte-bir-gun-projesi-basladi2-001.jpgakcaabat-meslekte-bir-gun-projesi-basladi3-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Eğitim