Akçaabat'ta Meslek Fuarı

Akçaabat'ta Meslek Fuarı

Akçaabat'ta Meslek Fuarı

Akçaabat’taki mesleki ve teknik eğitimin tanıtımının yapılacağı “Meslek Fuarı ve Kariyer Günleri” etkinliği 15-19 Nisan tarihleri arasında Akçaabat mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin bahçesinde gerçekleştiriliyor.

Akçaabat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, İbni Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Işıklar Çok Programlı Anadolu Lisesi, Akçaabat Mesleki Eğitim Merkezi, Akçaabat Güzel Sanatlar Lisesi ve İşkur Trabzon İl Müdürlüğü’nün ortaklaşa gerçekleştirdiği etkinliğin açılışı gerçekleştirildi.

Açılış törenine Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, Akçaabat Kaymakamı Dr. Soner Şenel, Akçaabat Milli Eğitim Müdürü Ahmet Üçüncü, Akçaabat Sağlık Müdürü Dr. Alper Kalkışım, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yaşar Sivrikaya, Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu, AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Ahmet Hüseyin Altıntepe, bazı Belediye Meclisi Üyeleri ve eğitim yöneticileri ile çok sayıda öğrenci ve veli katıldı.

Bu yıl ikincisi düzenlenen etkinliğin açılışında konuşan Akçaabat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hacı Emin Güler, mesleki eğitimin toplumsal hayatın her alanında ihtiyaç duyulan mesleklerde kalifiye teknik elemanlar yetiştirilmesi için gerekli bilgi ve becerilerin verildiği eğitim olduğunu belirterek bireylerin fiziki, sosyal, kültürel ve ekonomik yeteneklerinin gelişim sürecini planlayan mesleki eğitimin, örgün veya yaygın eğitim yoluyla bireylere verildiğini söyledi.

Güler yaptığı konuşmada meslek seçiminin önemine şu şekilde vurgu yaptı.

“Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin, ilgi ve kabiliyetlerini geliştirecek gerekli bilgi, beceri, davranışlar ve birlikte iş görme alışkanlığı mesleki eğitim alışkanlığı ile kazandırılır.

Meslek seçimi, yaşamımızda aldığımız önemli kararlardan biridir. Günümüzün büyük bir bölümünün iş ortamında ve işe yönelik faaliyetlerle geçtiğini düşünürsek, meslek seçiminin ne kadar önemli bir karar olduğunu daha iyi anlayabiliriz. Meslek seçimi sadece “ne iş yapılacağı” ile değil aynı zamanda “nasıl bir yaşam” sürdürüleceği ile de ilgilidir.  Bireyin seçtiği meslek gelecekteki yaşam standardını, tarzını ve sosyal yaşantılarını belirlemede önemli bir rol oynamaktadır. Mesleğe adım attıktan sonraki yaşam,   genellikle, seçilen meslek çevresinde gelişir. İlerleyen süreçte meslek ya da iş değiştirme şansımız olsa da, ülkemiz koşulları, bireysel kabullenmişlik ya da riski göze alamama gibi nedenlerle bu iş değiştirme alternatifini kullanan kişi sayısı oldukça azdır. Bu nedenle meslek seçimi ile ilgili vereceğimiz karar bir anlamda geleceğimizle ilgili vereceğimiz önemli bir karardır. Yaşamın ilk dönemlerinden başlayarak aile, okul ve çevre ile yapılacak çalışmalarla bireyin kendisine en uygun mesleği seçmesine yardımcı olunmalıdır. Doğru kararlar mutlu ve istendik bir yaşam demektir.”

Kaymakam Dtr. Soner şenel ve Milletvekili Bahar Ayvazoğlu’nun da birer konuşma yaptıkları etkinlikte, açılış kurdelesi kesildikten sonra hazırlanan stantlar protokol mensupları tarafından gezildi. Etkinlikte Akpınar Ortaokulu Erkek horon Ekibi de bir gösteri sundu.

akcaabat-meslek-fuari1.jpgakcaabat-meslek-fuari2.jpgakcaabat-meslek-fuari3.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eğitim