5. Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışması Akçaabat'ta Yapıldı.

5. Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışması Akçaabat'ta Yapıldı.

İmam Hatip Liseleri Arası 5. Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışması Trabzon İl Elemesi Akçaabat Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin organizesinde Akçaabat’ta yapıldı

İmam Hatip Liseleri Arası 5. Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışması Trabzon İl Elemesi Akçaabat Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin organizesinde Akçaabat’ta yapıldı. Erol Günaydın Sanat Merkezi Salonu’nda 5 Nisan Cumartesi günü gerçekleştirilen programı Akçaabat kaymakamı Abdul Rauf Ulusoy ve Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen’in aralarında bulunduğu kalabalık bir protokol topluluğu da izledi.

Bilgi Yarışması

4’e okulu temsilen 3’er grupta yapılan ön elemeyle belirlenen finalist okullarla gerçekleştirilen Arapça Bilgi Yarışması’nda Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi birinci, Of Anadolu İmam Hatip Lisesi ikinci, Vakfıkebir Anadolu İmam Hatip Lisesi üçüncü ve Şalpazarı İmam Hatip Lisesi ise dördüncü oldu.

Jüri üyeliklerini KTÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Mustafa Çil ile Süleyman Gür, Necmi Sarı ve Yusuf Aydın’ın yaptığı yarışmada mücadele eden Abdullah Huzeyfe Bayram, Ayşenur Aydın, Zehra Sıla Orhan ve Maşide Reis’ten oluşan ekibimiz birinci turda elenmişti.

Şiir Yarışması

Düzenlenen şiir yarışmasında da 23 imam hatip lisesi ekibi yarıştı. Yarışmanın birincisi Merkez Gülbaharhatun Anadolu İmam Hatip Lisesi olurken, ikinciliği Of ekibi, üçüncülüğü ise Sürmene ekibi kazandı. Akçaabatlı Turan Atalar’ın müdür olarak görev yaptığı Merkez Gülbaharhatun Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin ödülünü Akçaabat belediye Başkanı Şefik Türkmen verdi.

Hitabet Yarışması

Hitabet/Metin Canlandırma Yarışması ise Akçaabat ekibinin derece aldığı tek yarışma oldu. Birinciliği Vakfıkebir ekibine kaptıran öğrencilerimizin ikinci olduğu yarışmada üçüncü ise Çaykara ekibi oldu. Birinci ekibe ödülünü Din Öğretimi Şube Müdürü Zekeriya Taşan verdi.

Durna’dan teşekkür

09.00-17.00 saatleri arasında gerçekleştirilen etkinliği organize eden Akçaabat Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Alaattin Durna, etkinliklerine katılan tüm okulların öğrencileri ve idarecileri ile etkinliğe katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eğitim