39 Okulun İnşaatı Devam Ediyor

39 Okulun İnşaatı Devam Ediyor

Bakan Özak, Akçaabat'ın Yıldızlı Beldesinde, Gülbaharhatun Eğitim Kurumlarınca Düzenlenen "2. Bahar Şenliği"ne Katılarak Burada Konuşma Yaptı.


Özel Gülbaharhatun Eğitim Kurumları'nca düzenlenen 2. Bahar Şenliği'ne katılan Bakan Özak, "Burada bir başarı öyküsü var. 1990'lı yıllarda başlayan, bugüne kadar süre gelen ve her geçen yıl artan bir başarı öyküsü. Bu okulun açılışında ben de buradaydım. Bu okulların sayısı her geçen yıl çoğaldı ve eğitimde kalite arttı. Bu okullar Türkiye'ye damgasını vurdu.'' dedi.

ozak-gulbharhatun2.jpg

Türkiye'nin geleceğinin eğitimle gerçekleşeceğini belirten Özak, ''Biz hükümet olarak milli eğitim bakanlığının bütçesini 5 kat artırarak en büyük bütçeye sahip bakanlık yaptık. İlköğretim, ortaöğretim, lise ve üniversitede toplam 20 milyon öğrencimiz var. Bu rakam Avrupa'da 3 ülkenin nüfusunun toplamından fazla. Bu büyük bir güç. 21. yüzyıl bilgiyi elinde tutanların yüzyılı olacak. Bu yavrularımızı bilgiyle donatırsak, böyle eğitim kurumlarını kurup devam ettirirsek, yaşamaları için mücadele edersek, eğitimde çok iyi noktalara geleceğiz. Gülbaharhatun Eğitim Kurumları'nda okuyan öğrencilerin rakipleri Samsun'daki Melahat mı, Ankara'daki Şeyma mı. Hayır değil. Bunların rakibi Almanya, İngiltere ve Amerika, Fransa'daki yaşıtlarıdır. İnşallah bu çocuklar onları geçecek.'' diye konuştu.

ozak-gulbharhatun3.jpg

Özak, Trabzon'da 39 tane inşaatı devam eden okulun bulunduğunu da hatırlattı.

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da konuşmasında şu görüşleri dile getirdi: ''Bu eğitim kurumlarımız, geleceğimiz olan çocuklarımız her şeyimiz. Yavuz Sultan Selim Han'ın annesinin ismini taşıyan bu eğitim kurumları, evlatlarımızı bilim ve teknolojide en modern bir şekilde donatırken, Gülbaharhatun ve Yavuz Sultan Selimlerinin manevi ve moral dünyasını da gelecek kuşaklara aşılayarak yetiştiriyorlar. Bu işte emeği olan herkese teşekkür ederim."

Gülbaharhatun Eğitim Kurumları Genel Müdürü Zafer Gömleksiz de bu yıl ikincisini düzenledikleri bahar şenliğine katılan herkese teşekkür etti. Bakan Özak ve davetlilerin birlikte yaptığı açılışın ardından stantlar gezildi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eğitim