Üçüncü'den Açıklamalar

AK Parti’den 28. Dönem Trabzon Milletvekili aday adayı olan Gürkan Üçüncü, siyaseti seçmesinin nedenlerini açıkladı.

Artvin Hopa Kaymakamlığından istifa ederek, AK Parti’den 28. Dönem Trabzon Milletvekili aday adayı olan Gürkan Üçüncü, 61saat İmtiyaz Sahibi Erhan Esaspehlivan’ın sorularını yanıtladı.

 

Aslen Trabzon Akçaabatlı olan ancak babasının memuriyeti nedeniyle Rize’de doğan Gürkan Üçüncü, Trabzon ile bağlarını hiç koparmadı.

Rize’de başladığı İlköğretimine, Trabzon’da devam eden ve liseyi de Akçaabat’ta bitiren Üçüncü, ardından Erciyes Üniversitesi İktisadi, İdari Bilimler Fakültesini kazanarak burada okudu. Kayseri’de okurken, Anadolu Üniversitesi Adalet Bölümünü de bitiren Üçüncü...

Kaymakamlık ve ardından gelen Trabzon Milletvekilliği aday adaylığını giden yolu şöyle anlatıyor

“Babamın devlet memuriyetinden dolayı Rize’de doğdum, ilk öğretimimi sadece Rize’de okudum. Trabzon Akçaabatlıyım. Ardından ilköğretimin son yılını ve liseyi Akçaabat’ta okudum. Akçaabat’ın öz be öz evladıyım.

Bu noktada, Akçaabat Anadolu Lisesinden mezun oldum. Ardından, Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesini kazandım. Erciyes Üniversitesini okurken, Anadolu Üniversitesi Adalet Bölümünü bitirdim. Okul mezuniyetinden sonra Vergi Denetim Kurulu, Vergi Müfettişliğine atandım. 1 yıl sonra, Kaymakam Adaylığı sınavını kazanarak Giresun Kaymakam adayı olarak göreve başladım. Giresun Kaymakam adayı görevine devam ederken, Giresun Vali Yardımcılığı, Dereli Kaymakamlığı, Çanakçı Kaymakamlığı görevlerinde bulundum. Kaymakamlık mesleğinin yurt dışı eğitimi kapsamında İngiltere Liverpool’da dil eğitimi aldım. Daha sonra, İzmir Beydağ Kaymakamlığı, Adana Aladağ Kaymakamlığı ve son olarak 1,5 yıl önce Hopa Kaymakamlığına atandım.

Hopa Kaymakamlığının yanında görev sürem boyunca, Artvin Vali Yardımcılığı ve Sarp Gümrük Mülki İdari Amirliği görevinde bulundum”

MUSTAFA CUMUR DERS NOTLARIMA KADAR BENİMLE İLGİLENİRDİ

 

Neden siyasete girdiğini, merhum AK Parti Trabzon Milletvekili Mustafa Cumur ile arasında ki bağı da dile getiren Üçüncü, “Aslında ben siyasete ara vermiştim. Bu aday adaylığımız ile sonra tekrar geri  döndüm. 18 yaşını doldurduğum günden itibaren ta ki memur oluncaya kadar AK Parti Gençlik Kollarında birçok görevlerde bulundum.

18 yaşını doldurduğum gün Akçaabat Gençlik Kolları İlçe Başkan Yardımcılığı ve Ar-Ge başkanlığı görevlerini yürüttüm. Ardından Tanıtım Medya Başkanı oldum. 2007 Seçimlerinde, Seçim Koordinasyon Merkezi Sorumlusu olarak görev yaptım.

Mustafa Cumur, rahmetli oluncaya kadar benimle tamamıyla notlarıma kadar ilgilenen bir büyüğümdü. Hatta, üniversite tercihlerimide kendileri yapmışlardı. Ben AK Parti akçaabat ilçe teşkilatı binasında üniversite tercihlerimi yaptım tercihlerimde 1.sirada Trabzon KTÜ üniversitesi vardı, tercihlerimi Mustafa Cumur ile paylaştığımda 1.tercihim olan Trabzon KTÜ Üniversitesini silerek yerine Kayseri iktisadi ve idari Bilimler Üniversitesini yazdı. Bende kendisine vekilim neden sildiniz diyince ‘sen burda durursan rahat durmazsın siyaset yaparsın bize ilerleyen yıllarda siyasette iş yapacak adam lazım diye cevap verdi.

Erciyes Üniversitesini kazandıktan sonraki eğitim hayatımda  davadan uzak durmamak adına Kayseri İl Gençlik Kolları Yönetim Kurulu üyeliğine atandım. Orada görev yaparken Kayseri İl Genel Sekreterliği, İl Başkan Yardımcılığı ve Seçim İşleri Başkanlığında bulundum.

yine Mustafa Cumur’un ve benimde hayalim olan Kaymakamlık sınavlara hazırlandım.

 

MUSTAFA CUMUR’UN VASİYETİ

Şunu da açmak isterim ;Devlet Memurluğuna geçiş sürecinde Sayın Mustafa Cumur’un önemli bir dönüm noktası vardır. Kendileri rahmetli olmadan 2 hafta önce Kayseri’ye gelerek bizlere, “Siyasette zaten yapacağını yaptın, ama siyaset yapabilmenin, millete hizmet edebilmenin birinci kuralı bürokrasiyi bilmekten geçiyor” demişti. Onun için, “Ben senin önce Kaymakam olmanı istiyorum”önce devletin bürokrasi kısmını öğrenerek siyasete geçiş yapmanı istiyorum bunu söylerken kendisinin milletvekili olduktan sonra bürokrasiyi tanımada çektiği sıkıntıyı anlatarak tezini destekledi, ben kendisine çok saygı duyduğum ve inandığım için bu telkine kayıtsız kalamazdım. Bu konuşmadan 2 hafta sonra da rahmetli olması hasebiyle ben bu konuşmayı bir vasiyet olarak kabul edip, siyaseti bırakıp Kaymakamlık sınavlarına hazırlanmaya başladım.

Sonra da Vergi Müfettişliği görevine başladım ardından da Kaymakamlık sınavını kazandım ve Kaymakam  oldum dedi.

Eeee bürokrasiyi öğrendiğime göre siyasete geçmem gerekiyordu, onun için önce Sayın cumhurbaşkanımızın yolunda ve AK Parti’nin kadrolarında Mustafa Cumur ve bugüne kadar hizmet eden milletvekillerimizin elden ele getirdiği anlamlı dava bayrağında hizmet yarışında göreve talip oldum.

 

BÜROKRASİDEN İSTİFALAR TARTIŞILIYOR

 

Bürokrasiden istifa edip aday olanlarla ilgili hep şu yorum yapılıyor. Acaba yükselmek için mi aday adayı oluyorlar partiyi siyasete basamak olarak kullanıyorlar .

Gürkan üçüncü bu soruya şekilde cevap veriyor:  Aslında bir örnekten bunu açıklayabilirim, aday adaylığımı açıkladığı süreçte bir büyüğümüz bana dediki kardeşim sen zaten yıllardır kaymakamsın en üst kıdem de görev yapıyorsun ve bundan sonra Önün açık belki de vali olacaksın ne işin var adaylık ile siyaset ile. Zaten ben kıdem olarakta derece olarakta gelebileceğim yerlerin en iyisine gelmiş ve bu yerlere gelirken kimseden hiçbir şey talep etmemişim yine de etmedim öyle bir talebim asla olamaz.

Siyasi geçmişimi ve bürokrasi geçmişimi gören zaten bunu bilir. Yani bu soru bana uygun bir soru değil.

Üniversite bittikten sonra geçiş sürecinde 1 yıllık boşluğum oldu. A kadrolarda göreve başlamak biraz daha uzun sürüyor. O sürede devlet memuru olduğu için babam İstanbul’da yaşıyordu. Orada da boş durmadık. Trabzon Dernekleri Federasyonu’nun Gençlik Kollarına girdik. Ayrıca Sultangazi Trabzonlular Derneklerinin Federasyonunun içine girdik.

 

TRABZONLULARI BİR ARAYA GETİRMEK ÜZERİNE PLANLAR…

Gittiğim her ortamda Trabzonluları bir araya getirmek üzerine planlar yapan Üçüncü, bu durumu ise şu şekilde açıkladı: Ben hayatım boyunca bulunduğum her yerde Trabzonluları bir arya getirmek üzere planların içinde bulundum. Şöyle örnek verebilirim ;Erciyes Üniversitesinde okurken Trabzonluların iftar yemeğinde buluşması gibi..

Üçüncü, sözlerini, “Ben öncelikle bu davaya taraf olmuş, aday adaylığını açıklamış tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Allah hayırlısını versin. Ve son olarak benimle alakalı sonuç ne olursa olsun, hem seçim döneminde, hem de bundan sonraki hayatımda milliyetçi muhafazakar camiaya, sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde bu aziz millete her ne sıfatla olursa olsun, hizmet etmeye devam edeceğim” diyerek noktaladı.

Kaynak:61saat

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Siyaset