Trabzon Vizyonunu Açıkladı

Trabzon Vizyonunu Açıkladı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Trabzon 2. Sıra milletvekili adayı Halil Memiş, Trabzon’da ekonomiye artı değer katacak bir istihdamın olmadığını savundu.


Trabzon’da sanayinin olmadığını söyleyen Memiş, “İşsizliğin artmasının ve Trabzon’un göç vermesinin altında yatan nedenlerden biri budur. Trabzon’da ekonomiye artı değer katacak ve istihdam yaratacak hiçbir yatırım bulunmamaktadır.” dedi.

Trabzon’da fabrikaların kurulabileceğini söyleyen Memiş, “Özellikle gelişme potansiyeli yüksek olan ilçelerimizde, yer tespiti sağlıklı bir şekilde yapılarak entegre tesisler ve fabrikalar kurulabilir. Bu fabrikalar, tekstil, tarım ürünleri ve orman ürünleri işleme fabrikaları olabilir. Yatırımın teşvik edilmesi için, gereken girişimler en kısa zamanda gerçekleştirilmelidir.” diye konuştu.

Büyükşehirin yanlış planlanmasıyla Trabzon’a zarar vereceğini öne süren Memiş, "İyi planlanan bir Büyükşehir yapılanması Trabzon’u gerçekten büyük yapar" dedi.

Büyükşehirin sahil bandını kapsayacak şekilde yapılması gerektiğini dile getiren Memiş, “Trabzon’da, iktidar partisi Büyükşehir belediyesi yapılanmasının tüm il sınırlarını içine alacak şekilde yapılacağını söylemektedir. Bu tamamen yanlış bir uygulama olacaktır ve Trabzon’un gelişmesine ve hizmetlerin sağlıklı yürütülmesine zarar verecektir. Büyükşehir yapılanması, Trabzon’un sahil bandını kapsayacak şekilde yapılmalıdır. Biz MHP olarak, Trabzon’un sahil bandında bulunan alanların büyükşehir içinde yer almasını sağlayacağız. Tarım ve hayvancılıkla geçinen kırsal kesimin Büyükşehir sınırları içerisine alınmasını biz uygun bulmuyoruz.” dedi.

Memiş, “Trabzon’da iyi bir planlama ile sahil kesimi Büyükşehir yapılanması içine alınmalı, güney çevre yolu en kısa zamanda gerçekleştirilmeli, yaylalarımızda Ordu’dan Artvin’e kadar üstten bir birine bağlanmalıdır. Bunun yanında, dikey yollarla yaylalara sahilden erişim kolaylaştırılmalıdır. Beşikdüzü’nden Of’a kadar yer alan sahil bandının büyükşehir sınırları içerisine alınması, bu alanlarda imar bütünlüğünü, görsel bütünlüğü sağlayacaktır. Güzel hizmetlerle, sahil bandı Trabzon için bir gerdanlık gibi olacaktır.” sözlerini sarf etti.

İçten geçirilecek güney çevre yoluyla sahil kesiminin yükünün hafifleyeceğini belirten Memiş, “Birçok tesisin bu yolun etrafında toplanmasın neden olacaktır. Özellikle, konaklama tesisleri, günübirlik piknik alanları, restorantlar vb tesisler bu alanlarda kurulacaktır. Dikey yollarla ve üstten boydan boya yapılacak yollarla birbirine bağlanacak yaylalara ulaşım kolaylaşacak, bu durum yayla turizmine katkı sağlayacaktır. Özellikle yerli ve yabancı turistlerin konaklamasının ve yeme içmesinin sağlanması amacıyla gerek yaylalarda ve gerekse güney çevre yolu etrafında yapılacak tesisler, Trabzon’da işsizliğin azalmasına, tarımın ve hayvancılığın gelişmesine sebep olacaktır.” şeklinde konuştu.

Sağlanan bu projelerin kırsala hareketlik kazandıracağını sözlerine ekleyen Memiş, “Turizm geliştikçe artacak olan konaklama tesisi, günübirlik tesis ihtiyacına paralel olarak, bu tesislerde tüketilmek üzere meyve, sebze ve tarım ürünlerine ihtiyaç duyulacaktır. Bunun yanında, yine bu ihtiyaca cevap vermek üzere et, süt, yağ vb gibi hayvansal ürünlere de ihtiyaç duyulacaktır. Bu nedenle, sadece sahil bandında yapılandırılacak bir Büyükşehir yapısı, kırsalda gelişen bu potansiyeli karşılamak üzere hayvancılığın ve tarımın tetiklenmesine ve gelişmesine sebep olacaktır. Sahil bandındaki gelişme, içeriye doğru etki edecek, gelişen tarım ve hayvancılık kırsal kesime çok büyük bir hareketlilik getirecek, istihdam bu kesimlerde artacaktır.” sözlerini kaydetti.

Gelişecek turizme paralel olarak tesislerde de istihdam ihtiyacı doğacağını söyleyen MHP Adayı Memiş sözlerini şöyle sürdürdü, “Trabzonluya büyük bir iş imkanı sağlanacaktır. Bu yapılanma ile bölge en iyi planlanmış yayla turizmi merkezi haline gelecek, büyükşehir yapılanması sahili güzelleştirecek, güney çevre yolu ve etrafındaki tesisler iç kesimlere büyük bir canlılık getirecek, yayla turizmi ve buna paralel doğan işçi ihtiyacı, tarım ve hayvan ürünleri ihtiyacı da, işsizliğin azalmasına, tarım ve hayvancılığın gelişmesine neden olacaktır. Her zaman ifade ettiğim gibi, tüm il sınırlarını kapsayacak bir büyük şehir yapılanması ise, bu ifade ettiğimizin aksine kırsalda hayatı bitirecek ve yaylalar ile tarım ve hayvancılığın gelişmesini engelleyecektir.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Siyaset