Altıntepe'den Sert Çıkış

Altıntepe'den Sert Çıkış

Altıntepe “Aslanların Hikayesini Anlatmazsak Millet Avcı Yalanı Dinler”

 

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkan Vekili Ahmet Altıntepe, muhalefetin bugün yaptığı peş peşe açıklamalara çok sert bir açıklama yaptı. Grup Başkan Vekili Altıntepe “Aslanların Hikayesini Anlatmazsak Millet Avcı Yalanı Dinler”dedi.

Altıntepe yaptığı açıklamada “Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi diye eleştiren ve bizim gurubumuza yönelik AK Parti ve Cumhur İttifakı milletvekillerini kınadığını söylüyorsunuz. Sizin sokak hayvanları ile alakalı herhangi bir çözüm önerinizi şu ana kadar duyamadık. Bu konuda asıl kınanması gerekenler sizsiniz. Bizler sizi kınıyoruz. Sokak hayvanları korkusu ile okuluna gidemeyen, okuluna giderken saldırıya uğrayan yavrularımız, camiye giderken köpeklerin saldırısı ile yaralanan yaşlılarımız, alışverişe, pazara çıkarken köpek saldırısına uğrayan kadınlar, bunların durumuyla ilgili insanlarımızın hakkını hukukunu, can güvenliği nasıl sağlanacak. Bunlarla ilgili bir düşünceniz var mı? sokak hayvanlarının barınakta kalmasını istemiyorsanız  sizi tutan engelleyen bir yasa değil, sahiplenin o zaman. Biz ülke yönetiyoruz  sokak hayvanlarını korumakla yükümlü  olduğumuz kadar ülkenin geleceği çocuklarımızı korumakla yükümlüyüz. Yaşlı teyzelerimizi, amcalarımızı, özürlü vatandaşlarımızın güvenliğinden sorumluyuz. Bu konu üzerinden bir gezi hareketi çıkarmaya mı çalışıyorsunuz.? Siz bu milletin yararına olan hiçbir projeye ‘Evet’ demediğiniz gibi sokak hayvanları konusunda da halkın yanında olmanızı beklemiyoruz” dedi.

Çevre Yolu ile de açıklama yapan Altıntepe “Güney çevre yolu yapılamaz diye yaygara yapıyorsunuz. ‘Çalışma yok’ diyorsunuz. Daha önce el arabası, kürek alarak milletvekiliniz, il ve ilçe başkanınız ile gittiniz. Şimdi gidin de çalışma nasıl yapılıyor bir bakın. Tünellerde çift yönlü çalışmalar devam ediyor. Milli araba yaptık, ‘fabrikası nerede’ dediniz. Araçlar şu anda trafikte geziyor. Bu sefer, ‘Bu araçlar gece vakti gemilerle İtalya’dan geldi’ dediniz. İHA, SİHA yaptık, utanmadan, ‘markette satılıyor’ dediniz. Es 400’leri aldık ne gerek vardı,  bunları nerde kullanacağız dediniz. Daha ötesi biz iktidar olursak bunları hangara kapatacağız, dünyanın en pahalı hurdası olacak dediniz. Sizin aslında tek derdiniz ülkemizin milli ürünlerini beğenmemek. Siz de milli şuur eksikliği var” şeklinde açıklama yaptı.

Karadeniz Gazı’nı da küçümsendiğini belirten Grup Başkan Vekili Ahmet Altıntepe “Yapılan doğalgaz çalışmalarını küçümsediniz. ‘Doğalgaz nerede’ dediniz. Doğalgazımız Zonguldak Filyos’ta, Sakarya’da 710 milyar metreküp rezerv var. Bizim evlatlarımız, tamamen yerli mühendislerimiz çalışıyor. Karada 8 bin kişi çalışıyor. 2 bin 200 metre denizin altında 2 binden fazla emekçi doğalgaz da çalışıyor. Günlük faz 1’de üretim 10 milyon metreküp, faz 2’de 40 milyon metreküp, faz 3’te 60 milyon metreküp. Şu an faz 2’de 26 kuyu hizmet veriyor. 2025’de 16 kuyu daha hizmete alınacak. Toplam 42 kuyu milletimizin hizmetine sunulacak” dedi.

Emeklilerin sıkıntılarını bildiklerini de açıklayan Altıntepe açıklamasını şöyle tamamladı “Emeklilerimizle ilgili sıkıntıları biz de biliyoruz. Emekli maaşlarının bir asgari ücret tutarında olmasını biz de çok istiyoruz. Pandemi döneminde dünyada bir ekonomik sıkıntı oldu. Herkes ekonomisi nispetinde bu krizden etkilendi. Ülkemizde ise afetler üst üste geldi. Pandemi dönemi, orman yangınları, 11 ilimizi etkileyen asrın felaketi deprem ve 7 bölgemizde Türk Silahlı Kuvvetlerinin verdiği mücadele. Bunların yanında en önemlisi ise, ülkemizin güvenliğini yükseltmek için yerli ve milli silahlarımıza ayırdığımız bütçedir. Bunlar sizin ilgi alanınıza girmediği için size anlatmak olmaz ama biz yine de belki anlarsınız diye anlatmak istedik. Sizi sadece heykel yapmak mutlu eder, bizi hizmet ve eser siyaseti”.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum
Siyaset