Altıntepe “Hedefimiz Turizm”

Altıntepe “Hedefimiz Turizm”

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Akçaabat İlçe Başkanı Ahmet Hüseyin Altıntepe, Akçaabat’ta görev yapan basın mensupları ile bir araya geldi. Altıntepe en önemli hedef olarak turizm olarak gösterdi.

 

AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı A.Hüseyin Altıntepe, Akçaabat’ta görev yapan basın mensupları ile bir araya geldi. Toplantıya, Akçaabat Gazeteciler cemiyeti başkanı İsmail Topal, Akçaabat’ta görev yapan basın mensupları, AK Parti ilçe yönetim kurulu üyeleri Muhammet Ali Yılmaz ve Ergün Şanlı da katıldı.

İlçe Başkanı Altıntepe, Akçaabat için, milletvekilleri, belediye başkanı ve yönetim ile bir ekip olarak çalıştıklarını dile getirdi. Akçaabat’ta yapılan projelerden bahseden Altıntepe “Akçaabat için çok önemli yatırımlar aldık. Afet ve Acil Durum Başkanlığı (AFAD) binası Yıldızlı’da tamamlanmak üzere. Akçaabat’ın uzun yıllar elektrik sorununu ortadan kaldıracak trafo merkezini kuruyoruz. Pulathane bulvarı hızlı bir şekilde devam ediyor. Pulathane bulvarını Darıca’ya kadar uzatıldı.  Akçaabat Düzköy yolunda çalışmalar hızlandı. Akçaabat’a bir stadyum kazandırmak istiyoruz. Bunun gayreti içerisindeyiz. Yer konusunda henüz kesin bir karar vermedik. Fakat şehri açmak açısından Darıca’da olmasının daha faydalı olacağını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

“DSİ Genel Müdürü Şansımız”

Altıntepe “DSİ Genel Müdürü Akçaabatlı hemşehrimiz M. Akif Balta olması bizim için bir şans. Çok değerli bir bürokrat.  Geçenlerde Ankara ziyaretimizde kendisini de ziyaret ettik. Akçaabat Söğütlü deresi üzerine bir köprü yapılacak. Ayrıca Hıdırnebi’ye yapılacak gölet ile ilgili bir kısım sorunlar vardı bunları da büyük oranda çözdük. Burada turistlerin uğrak yer olacak bir gölet yapacağız. Bunun yanı sıra Smiba Göleti’nin de inşası sürüyor. Eşsiz manzarasıyla görenleri kendine hayran bırakan Uçarsu Şelalesinin çevresinde turizme yönelik çalışmalar planlıyoruz. Devlet Su İşleri (DSİ) projesiyle orada tahtadan yürüyüş yolları, seyir terası ve otantik bir kır kahvesi düşündük. Onu yapmaya çalışıyoruz” dedi.

Altıntepe “Hedefimiz Turizm”

Akçaabat için en önemli eksiğimiz turizmden yeterli pay alamamamız. Bunun için ilgili paydaşlar ile toplantı yaptık. Tur şirketleri ile görüştük. Akçaabat’a gelmeleri için neler yapmalıyız diye kafa yorduk. Firma sahipleri ve tur şirketleri Akçaabat’ta araçlarını park edecekleri bir alan istedi. Bunun içinde belediye ile istişare halindeyiz. Akçaabat’ta en önemli hedefimiz şuan için turizm. Turizmden yeterli payı almak istiyoruz. Bu yönde çalışmalarımız var” dedi.

AK Parti ilçe teşkilatı olarak önceliklerinin turizm olduğunun altını çizen Altıntepe, trafo merkezinden, Güney Çevre Yoluna, Düzköy kavşağından adliye binasına kadar birçok konuda bilgilendirmelerde bulunarak, milletvekilliği için ‘Aday olacak mısınız?’ sorusunu cevaplandırdı. Altıntepe, “Akçaabat’ta yönetim sorumluluğu bizdeyse, Akçaabat için çalışacağız.” dedi.

Elektrik Trafo Merkezi Yapılıyor

İlçede yaşanan elektrik kesintisi problemlerinin Şinik’te yapımına başlanan trafo merkeziyle  sona ereceğini kaydeden Başkan Altıntepe, “Artık bölgemizde voltaj düşüklüğü sona erecek. Bunu sağlayacak trafo merkezimiz, yüksek düzeyde güvenilirlik sağlayacak yeni teknolojilerle tasarlanan güvenli GİS (Gaz İzoleli Şalt) sistemi kullanılarak tesis edilecek. Yüksek gerilimi orta gerilime indirici merkez olarak işlev görecek olan trafo merkezi hiç abartısız bölgemizin en az 100 yıllık ihtiyacına cevap verebilecek yeterlikte olacak. Çalışma tamamlandığında, Dağıtım Merkezi güçlendirilerek tüm bölgeye hizmet verecek seviyeye yükseltilecek. Başta ilçemiz olmak üzere Trabzon Bölgesi’nin önemli bir eksiğini giderecek olan trafo merkezi, ihale edildi. 81 milyon liraya ihale edilen Trafo Merkezi, Şinik OSB’de kuruldu. Dünyanın sayılı devletlerinin kullandığı teknolojik makinelerle bugün Trabzon’un Akçaabat’ın 100 yılını kurtardık.” dedi.

Adliye Binası İhalesi

Akçaabat Adliye Sarayı’nın daha önce 4 kez iptal edilen ihalesinin 5. kez iptal edilip edilmeyeceği merak ediliyordu. İhaleyle ilgili son durumu görüşmek ve ihalenin iptal edilmemesi için seçenekleri masaya yatırmak için geçtiğimiz günlerde Ankara’ya giden Başkan Altıntepe, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile yaptıkları görüşmenin detaylarını paylaştı. Altıntepe, Bakan Bozdağ ile görüşmelerinde iptal noktasında imzalanmış bir evrak olmadığını kaydetti. Bakanlık nezdinde TOKİ ile görüşmelerin devam ettiğini belirten Altıntepe, ilçeye yapılacak adliye binasının daha kapsamlı olacağını, adliyenin Vakfıkebir, Beşikdüzü, Çarşıbaşı taraflarına da hizmet verebilmesi açısından projenin biraz daha değiştirildiğini ifade etti.

Düzköy kavşağı hakkında da açıklamalarda bulunan Başkan Altıntepe, “Şu an orada trafik rahatladı ancak bir rahatsızlık meydana geldi. Orası ile ilgili çok şikayetler aldık. Varsa yapılabilecek bir proje başım gözüm üstüne. Şu anda orada yaptıkları, bize de daha önce gösterdikleri projelerin hepsi ‘olmasın’ diye yapılan projeler. Bizim yaptığımız projeleri de Karayolları beğenmedi. Proje çalışılıyor. Orası için bitmiş bir şey yok” dedi. Altıntepe, hastane önündeki kavşağın kapatılmasıyla ölümlü kazalarda azalma olduğunu da sözlerine ekledi.

Aday Olacak mı?

AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Ahmet Hüseyin Altıntepe, kendisine yöneltilen ‘Aday olacak mısınız’ sorusuna net bir cevap vermedi. Herkesin adaylık istediğini ancak en nihai kararı ise Genel Merkezin verdiğini kaydeden Altıntepe, “Bizde görev istenmez sana verilir. Görev sana verilecekse zaten istifa etmene de gerek yok. ‘Sen aday ol’ derler.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Siyaset