Altıntepe  "Büyük Projeler Başardık"

Altıntepe "Büyük Projeler Başardık"

Altıntepe, Akçaabat'ta yapılan yatırımları değerlendirdi. "Büyük Projeler Başardık" dedi.

Akçaabat Ajans

Adalet ve Kalkınma Partisi Akçaabat İlçe Başkanı Ahmet Hüseyin Altıntepe, Akçaabat’ta görev yapan basın mensupları ile bir araya gelerek, ilçemizde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Akçaabat Körfez Köfte Salonu’nda gerçekleşen toplantıya İlçe Başkanının yanı sıra, Akçaabat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsmail Topal, AK Parti Akçaabat Tanıtım Medya’dan sorumlu Başkan Yardımcısı Talat Çakmak ve basın mensupları katıldı. AK Parti İlçe Başkanı Altıntepe, sözlerine, Gazeteciler Günü’nü tebrik ettiği basın mensuplarına hediye takdim ederek başladı.

Akçaabat’a Büyük Yatırımlar Yapıldı

Toplantıda açıklamalarda bulunan İlçe Başkanı Altıntepe, kısa zaman zarfında söz verdikleri üzere adeta bir yatırım hamlesi gerçekleştirerek Akçaabat’a önemli yatırımlar kazandırdıklarını ve bunlara devam edeceklerini ifade etti.

Adliye Sarayı en kısa zamanda

Akçaabat’ta yapmak istedikleri, yeri ve parasının da hazır olduğu Akçaabat Adliye Binasının ihaleden kaynaklanan sorunlar nedeniyle iki kez iptal edildiğini ve yeniden ihalesi için öncelikli girişimlerinin devam ettiğini belirten İlçe Başkanı Altıntepe “Akçaabat’ın acil olarak Emniyet ve Adliye binasına ihtiyacı var. Emniyete en doğru yerde mekân araştırmalarımız sürüyor. Yer bulabilirsek kısa sürede binamızı yapacağız. Adliye binasının ise yeri ve parası hazır. 2 kez ihaleye çıkıldı. İhaleyi kazanan firmadan kaynaklı Kamu ihale kurumu tarafından iptaller söz konusu oldu.Yeniden ihalesi gündemimizde, çalışmaları süratle yürütüyoruz.Akçaabat’ımıza Adliye Sarayı kazandırmaya kararlıyız” dedi.

Üniversiteye Yeni Kampüs Gerekli

Trabzon Üniversitesi’yle ilgili de açıklamalarda bulunan Ahmet Hüseyin Altıntepe “Trabzon Üniversitesi’nin Akçaabat’a kurulması Akçaabat için büyük bir başarıdır. Akçaabat’takurulmuştur veAkçaabat’ta da kalacaktır.Şimdi üniversitemizi büyütmek ve Türkiye’de eğitim ve araştırma alanlarında üst sıralarda olması için çalışmalar yapıyoruz.Üniversitemize ilçemiz sınırları içerisinde büyük bir kampus kazandırma çalışmalarımız son aşamasına gelmiştir.  Akçaabat’ın batısında veya üst kesimlerinde mevcut tespiti yapılmış arsalar var. Bu alanlar değerlendirilecek” şeklinde konuştu.

Devasa yatırımlar

Akçaabat’ın bu dönemde çok önemli yatırımlar kazandığını da ifade eden Altıntepe, “Bu dönemde kaymakamlığa ek bina yapıldı, kütüphane restore edildi ve hizmete açıldı, et kombinası tamamlandı, SGK binasını tamamladık ve en önemlisi Yıldızlı mahallemizde, hazineye ait arazide 36.400 m2 taşınmaz üzerinde yapımı devam eden AFAD Yerleşkesi; İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Afet ve Acil Durum Yönetimi Merkezi, Arama-Kurtarma Hizmet Binası ve misafirhane olmak üzere 4 bölümden oluşan devasa bir yerleşke olarak inşa ediliyor. Bu yatırımı çok önemsiyoruz. Bunun yanı sıra, SimbaGöleti inşaatı sürüyor. Uzungöl’den daha büyük olması planlanan HıdırnebiGöleti ihale edildi ve kısa süre içerisinde yapım çalışmalarına başlanacak. Akçaabat’ın gelecekteki elektrik sorununu çözecek bir merkezi Şinik OSB içerisinde kuruyoruz. Birçok deremizde devam eden ıslah çalışmalarının yanı sıra ilçe merkezinden denize dökülen derelerimiz için son derece özel bir çalışma yürütülecek ve projesi tamam. 16 mahallemizin içmesuyu ihtiyacına son verecek olan Ortaköy Grup İçmesuyu hızla devam ediyor. Akçaabat Millet Bahçesi ile sahili birbirine bağlayacak bir ekolojik köprü projemiz var ve bunu da hayata geçireceğiz. Akçaabat’ı bir spor şehri yapacak; Akçaabat Spor Lisesi, yüzme havuzu, gençlik merkezi, spor salonu ve futbol stadyumu projelerinin parası hazır. Kısa süre içerisinde ihale edip inşaata başlayacağız. Güney Çevre yolunun projesi bitti ve bu yıl içerisinde ihale edilmesini düşünüyoruz.” dedi.

Belediye’yle uyum içerisindeyiz

Akçaabat Belediyesi’nin de çok önemli çalışmalara imza attığını açıklayan İlçe Başkanı Altıntepe, “Belediyemiz ile uyum içerisinde çalışıyoruz. Şehir içerisinde köklü değişimler oluyor. Sokak sağlıklaştırması ilerliyor, eski hastane yıkıldı ve yerine bir Kent Meydanı, altına da Otopark yapmayı planlıyoruz. Söğütlü Kültür Merkezi ihale edildi. Yaylacık, Söğütlü, Yıldızlı sahil kesimini içerisine alan Yürüyüş ve Bisiklet Yolu için çalışmalara başlandı. Büyükşehir Belediyemiz kadınlar pazarı yerinde Katlı Otopark ve Pazar Yeri ihalesini yaptı, inşaatına başlandı.Şehir merkezinde doğalgaz çalışmaları devam ediyor. İlk etapta Hamam Çimeni Çarşısı’na kadar ve hemen akabinde Kavaklı sınırına kadar olan kesimdeki çalışmalar tamamlanacak.Kısa sürede doğalgazı hedeflediğimiz yere kadar ulaştıracağız” dedi.

Akçaabat’ta yapılan hizmetleri tek başına yapmadıklarını ve güzel bir birliktelik olduğunu da dile getiren Altıntepe “Akçaabat’ta Belediyemiz ve diğer kurumlar ile uyum içerisinde çalışıyoruz. Bu hizmetlerin bir de Ankara ayağı var. Burada da bakanlarımız ve milletvekillerimiz il başkanımız devreye giriyor. Buradan her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu hizmetlerin kazanımını birlikte, uyum içerisinde çalışarak başarıyoruz.” dedi.

 

Yıldızlı projeler

AK Parti İlçe Başkanı Altıntepe, son yıllardaki yatırım hamlesini önemsediklerini, söz verdikleri gibi bir bir gerçekleştirerek Akçaabat’a devasa boyutlarda, yıldızlı projeler kazandırdıklarını dile getirdiği açıklamalarında “İddia ediyoruz, birçok büyükşehirde olmayan, birçoğunun hayal dahi edemediği projeleriAkçaabat’ımızda hayata geçiriyoruz.” ifadesi dikkat çekti.

Bütün bu çalışmaları, halktan aldıkları motivasyon gücüyle gerçekleştirirken zaman zaman, hangi odaklarca kurulduğunu çok iyi bildiklerini hatırlattığı “Akçaabat sahipsiz kaldı” ve benzeri ifadelerle ise Milletvekillerine haksızlık yapıldığını vurgulayan Altıntepe, “Milletvekillerimize çok minnettarım ve sonsuz şükranlarımı ifade etmek isterim. Sadece eleştirmek için eleştiri yapıyorlar. Akçaabat’ımıza imrenilecek yatırımları, aldığı hizmetleri kazandıran Milletvekillerimizdir. Onların ısrarlı takipleri aşılması güç pek çok yatırım hamlesinin önünü açmış ve şehrimiz kazanmıştır.”  sözleriyle hizmet için fedakârlık yapanlara haksızlık yapılmasının kimseye kazandırmayacağının altını çizdi.

Millet Hesap Sorar

Yegâne gayretlerinin Akçaabat’a bir şeyler kazandırmak olduğuna işaret eden AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Altıntepe “Biz, milletin hizmetinde olan bir partiyiz. Milletimizin ihtiyacı olan ne varsa biz buna çözüm bulmak ve yerine getirmekle yükümlüyüz. Benim şahsi olarak bir siyasi gelecek beklentim yok. Görevimi en iyi şekilde nasıl yaparım, nasıl faydalı olurum düşüncesinde hareket ediyorum.  Eğer milletimizin beklentilerini yerine getiremezsek milletimiz bunun hesabını bize sorar” şeklinde konuştu.

akcaabat-basin-mensuplari-ile-toplanti.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum
Siyaset