SAÇ DÖKÜLMESİ VE TERKİPLER
Sağlıklı insanlarda her gün yaklaşık 2030 adet saç teli dökülür. Yeni dökülmeye başlayan saçları kurtarmak mümkündür. Bunun için alternatif birçok ürün raflarda bulunmaktadır.
Saçların durumu; karaciğer, safra kesesi, kalp, bağırsak, böbrek, idrar yolları, akciğer ve yumurtalıklara bağlıdır. Karaciğer ve bağırsak sağlıklı olmazsa saçlarda çok dökülme oluyor. Böbrek ve kalp zayıf olursa başın ortası seyrek, ince ve zayıf olur. Akciğere bağlı olursa kuru ve cansız, kadın erkek yumurtalıklarındaki sorunlara bağlı olursa saç uçlarında kırılma ve çatallaşma olur.
İnsan metabolizması atıklarını saçlar ve tırnaklar ile vücuttan atmaktadır.
Karışık, düzensiz ve bayat yemeklerden meydana gelen zehirli kan saç diplerine gelir. Bu zehirli kan saç kökündeki soğancıkları yakar. Saçlar ve tırnaklar vücut için çöplük yerindedir. Vücut, fazlalıklarını ve atıklarını saçlara ve tırnaklara gönderir. Soğancıklar tam kurursa saçlar tamamen dökülür. Kelliğin yeni başladığı kişilerde saçlar zayıf da olsa belki yeniden gelebilir. Fakat eski olan kellikte saçların çıkması imkânsızdır (Çünkü soğancıklar kurur ve hiç bir zaman çoğalmaz).
Saç dökülmesinde klorlu temizleyiciler, nano teknolojik maddeler içeren şampuanlar, deterjanlar ve ilaçların (kortizon, mantara karşı ilaçlar, doğum kontrol hapları vs.) etkisi çok büyüktür. Şampuanlar östrojen hormonunu taklit eden kimyasallar, aromalar ve eriticiler içerdiği için sağlığı tehdit eder, saçın kirlenmesine ve dökülmesine sebep olur. Her hangi bir şampuan kullanmaya başlayan önce haftada bir, daha sonra haftada iki, sonra da her gün saçını yıkamak zorunda kalır. Bu durum şampuanın temizleyici değil kirletici olduğunu açıkça göstermektedir.
Saçlar beynin genel durumunu da gösterir. Erkeklerde akıl ve enerji durumunu, kadınlarda ise kadınlık sıfatlarını, şefkat ve merhamet durumunu gösterir. Büyükler, Saç sefadan, tırnak cefadan büyür demiştir.
Hadis-i şerifte Saçlarınızın üzerinizde hakkı vardır. Onları tarayın ve yağlayın buyruluyor.
Saçlarımızı tararken kullandığımız tarağın tahta veya kemikten olması saçların sıhhati açısından çok önemlidir.
SAÇ DÖKÜLMESİNE TERKİPLER VE TAVSİYELER
Yukarda saydığımız şekilde beslenme düzeltilerek, kimyasallardan uzak durulur. Doğal beslenmeye özen gösterilir.
Her ilkbahar ve sonbaharda kulakların arkasına, boyna, saç açıklarına ve kuyruk sokumuna sülük koymak saç dökülmesini hemen durdurur.
Omuzlar, boyun, kafa, kürek kemiklerinin arası, bel ve kuyruk sokumu hacamatı yapılır. 3 ay sonra tekrarlanır. Bu şekilde saçların yeniden çıktığı bizatihi gözlenmiştir. Tecrübe ile sabittir.
Havuç, ısırgan, sarımsak, cam esansı, susam, defne yağları 20şer cc şeklinde karıştırılarak 2 günde bir gece yatarken saça masaj şeklinde uygulanır ve başa galoş geçirilip yatılır.
Çörek otu yağı, zeytinyağı, lavanta yağı, biberiye yağı eşit oranda karıştırılır. Karışım, 20 dakika çalkalanır ve yukarda ifade edildiği şekilde saça uygulanır (Bu karışım aynı zamanda saçın beyazlamasını önleyerek saçı siyahlaştırır).
Saçlara elma sirkesi ile her gün masaj yapılır. Doğal olmayan şampuanlar terk edilir.
Saçlara haftada bir kere evde mayalanmış yoğurt ile maske yapılır. 20 dakika bekletilerek yıkanır veya peynir altı suyu ile saçlara losyon şeklinde kullanılıp yıkanır.
Ceviz kabuğu fırında iyice kavrulur, öğütülür zeytinyağı ile karıştırılarak kafa derisine sürülür.
DOĞAL SAÇ JÖLESİ TARİFİ
1 adet limon demlikte yumurta haşlanır gibi haşlanır, mutfak robotundan geçirilerek 1 çay kaşığı çörek otu yağı ilave edilerek kullanıma hazır hale getirilir. Güvenle kullanılır.
Not: Saç boyaması ve saça sürülen jöle ve spreyler çok sakıncalıdır. Şöyle ki; kafanın ortasında yer alan bıngıldak denilen vücudun her hücresi ile bağlantılı bir enerji merkezi vardır. Buna ek olarak 100 tane akupunktur noktası ve idrar yolları enerji kanalları bu bölgelerde yer almaktadır. Bu nedenlerle saça sürülen her şeyin faydası veya zararı enerji kanalları vasıtasıyla vücudun her noktasına, idrar yollarına hatta hamile kadının rahmindeki bebeğe inmektedir. Bu nedenlerden dolayı sebebini bilmediğiniz birçok hastalık bünyeye giriş yapmaktadır.