Osman Çavuş'un Açıklaması

Ak Parti Akçaabat İlçe Başkanı Osman Çavuş'un Açıklamaları...

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) iktidara geldikten sonra yeni bir siyasi anlayışla, yeni bir sinerjiyle millet adına göreve başladık. 780 bin kilometrekare vatan toprağı üzerinde yaşayan insanımızın refahı ve mutluluğu için çalıştık. Millet iradesinin sonucu AK Parti 3 Kasım 2002’den bu yana kesintisiz olarak iktidardadır. Tarihe baktığımızda iktidarda olan partiler her zaman seçimlerde oy kaybetmiştir.

AK Parti iyi ve güzel şeyler yaptı ancak oy kaybetmemesinin bir başka nedeni de ana muhalefet partisinin halk tarafından kabul görmeyen kavgacı ve itici siyasi yaklaşımıdır. Bu durum, şüphesiz oylarımızın yükselmesinde etkili olmuştur.

Halen yürürlükte olan, 28 yıl önce baskı ve tehditlerle ihtilal anayasası olarak halkımıza dayattırılmış olan Anayasa, yapıldıktan hemen sonra “Bu Anayasa değişmelidir.” diye Türkiye gündemine oturmuş, zaman içerisinde ise iktidarlar tarafından bazı maddeleri değiştirilmiştir.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin de baskı ve korku anayasasını istemediğinden yeni bir anayasa teklifi yaptığı herkes tarafından bilinmektedir. Dün beğenmediğiniz “Evren Paşa Anayasası”nın savunuculuğunu yapmanız Ergenekon örgütünün avukatlığını yapmanızdan daha vahimdir.

Anayasa değişikliği teklifi içerisinde beğenmediğiniz, hoşunuza gitmeyen maddeler olabilir. Hiç mi halkın yararına bir madde bulamadınız? Memura toplu sözleşme ve grev hakkının, YAŞ kararlarının yargıya taşınabilecek olmasının sizi neden rahatsız ettiğini anlamakta gerçekten zorluk çekiyorum. Bu nasıl halkçılık? Bu nasıl emeğe saygıdır? Neden korkuyorsunuz? Bu ülkede korkarak demokrasi inşa edilemez. Eğer Mustafa Kemal korksaydı Cumhuriyet inşa edilebilir miydi? Fatih korksaydı İstanbul fethedilebilir miydi?

Bu ülkenin huzuru ve refahı; 780 bin kilometrekare vatan toprağının her santimetrekaresinin aynı değerde, her vatandaşının birinci sınıf vatandaş olmasına bağlıdır. Biz, siyaseti bunun için yapmaktayız.

 

 

 

 

Osman ÇAVUŞ

AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (5)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Siyaset Haberleri

Tabelası da İndirildi
Çankaya Ret Nedenini Açıkladı
İlçede Ret, Büyükşehirde Evet
CHP'den Tam Muhalefet
AK Parti 23 Yaşında