Seçimlere kısa bir süre kaldığını belirten MHP Milletvekili Adayı Yavuz Aydın, seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Trabzon’un doğusunda da batısında da küçük esnaf ve zanaatkârların zor durumda olduğunu söyleyen Yavuz Aydın büyük alışveriş merkezlerinin tekrar gözden geçirileceğini belirtti. Ekonomik kalkınma üzerine hazırlanan seçim beyannamesinde küçük ve orta ölçekli esnafın geliştirilmesi üzerine hazırlık yaptıklarını belirtip, esnaf ve sanatkârların geçmiş hizmetlerine borçlanma hakkı vererek geleceğe güvenle bakmasını sağlayacaklarını dile getirdi.
AK Parti döneminde küçük esnafın borç batağına saplandığını dile getiren MHP Trabzon Milletvekili adayı Yavuz Aydın: “Esnaf ve sanatkârların geçmiş hizmetlerine borçlanma hakkı vererek küçük esnafımızın geleceğe güvenle bakmasını sağlayacağız. Esnaf ve sanatkârın krediye erişimini engelleyen teminat sorunu tamamen ortadan kaldırarak büyümesini yatırım yapıp üretim yapmasının önünü açacağız. Esnafımızın gelirinin vergilendirilmesinde asgari geçim indirimi uygulayacağız. Esnaf ve sanatkârlarımızın hastalık ve ayakta tedavi süresinde geçici iş göremezlik ödeneği almasını sağlayacağız. Esnaf ve sanatkârın emekli aylıklarından sosyal güvenlik destek primi kestirmeyeceğiz. Esnaf ve sanatkârı, borç ve yüksek faiz sarmalının neden olduğu yoksulluk tuzağından kurtarmak amacıyla finansal borçların yeniden yapılandırılması için “Borç Sarmalından Çıkış Projesi” uygulayacağız. Bu uygulama ile esnaf ve sanatkârın birikmiş borçlarında önemli ölçüde azalma sağlamış olacak ve tekrar borç tuzağına düşmesinin önüne geçeceğiz.” dedi.
Küçük esnafa sahip çıkarak üretim ve istihdamı artıracaklarını belirten Yavuz Aydın şunları kaydetti: “Küçük sanayi esnafını destekleyerek yatırım yapılmasının önünü küçük esnafa sahip çıkarak yapacağız. Böylece üretim ve istihdamını artıracağız. Bu üretim artışı sırasında ise çıraklık eğitimini çeşitli araçlarla teşvik edecek, nitelikli insan gücüne dönük eğitim-sanayi işbirliğini sağlayacağız. Küçük sanayi sitelerinde alt yapı, ulaşım, haberleşme, sağlık, eğitim, depolama, pazarlama gibi hususlar çağdaş bir anlayışla düzenleyeceğiz. Meslek okulları ile sanayi arasındaki akışkanlığın artırılmasını sağlayarak eğitim sistemi ile istihdam piyasasının uyumlu hale getireceğiz. Bu amaçla üniversite ve sanayi işbirliğini geliştirecek bir mekanizmanın oluşturup, yerel ihtiyaçları ve mevcut potansiyeli dikkate alan bölümlerin üniversiteler bünyesinde açılmasını, meslekî eğitimin kalitesinin artırarak meslek liseleri ile sanayi ve KOBİ’ler arasında da bağ kuracak bir yapı oluşturacağız. Gerekli çalışmaları yaptık. Biz bu sorunların üstesinden gelecek kadrolara sahibiz.”