Bıyıklıoğlu açıklamalarda bulundu

İktidarımız süresince Akçaabat’ın önemli yatırımlar aldığını kimse yok sayamaz. Akçaabat önemli hizmetlerin, yatırımların yapıldığı önemli bir merkez haline gelmiştir.


AK PARTİ TRABZON MİLLETVEKİLİ PROF. DR. AYDIN BIYIKLIOĞLU İLE A’DAN Z’YE HER ŞEY

AK Parti’nin Trabzon’dan kabinenin yeni üyesi olan Aydın Bıyıklıoğlu ile hem siyasette milletvekili olarak ilk yılını hem de iktidarın Trabzon’a söz verdiği yatırımlarda geldiği noktayı anlattı. Türkiye’ye ve Trabzon’a yapılan yatırımların meyvesinin alındığını ve ilerleyen dönemde daha kapsamlı olarak bunun yansımalarını göreceklerini söyleyen Bıyıklıoğlu eleştirilere de yanıt verdi. Türkiye’nin Çin’den sonra 2. en büyük büyüme hızını yakaladığını hatırlatan Bıyıklıoğlu’nun, Trabzon eksenli olarak, teşvik, göç, Akçaabat’a yapılan yatırımlar, fındık ve çay konusu ile ilgili önemli açıklamaları oldu.

BÜYÜYEN 2. BÜYÜK EKONOMİYİZ

 AK Parti iktidarı 2011 seçimlerinin ardından 1,7 bütçe açığı belirlemişti. Ancak hükümetimiz bu hedefin çok daha iyisini gerçekleştirerek 0,5 rakamına ulaşmış olup, Van depremi nedeniyle 1,3’ü elde ettik, bu da öngürülenin altındadır. Avrupa’da bütçe açığı oranı ortalaması 6.3’tür. 2009’da Amerika’da yaşanan kriz Türkiye için uyarıcı olmuştur ve Türkiye buna göre tedbirlerini almıştır. Krizi fırsata dönüştürdük. Bu noktadan bakıldığında Türkiye gerçek anlamda Avrupa’nın gıpta ile baktığı bir ülke konumundadır. Teşvik tedbirleri ile Türkiye yatırım alanında cazibe merkezi haline gelmeye başlamıştır. Son 1 ay içinde Avrupa’dan Türkiye’ye 2,5 milyar dolar yatırım planlaması yapılmıştır. Türkiye, Çin’in ardından 2. en fazla büyüyen ekonomi olmuştur. Önümüzdeki 2-3 yıl içinde Türkiye istihdamını artırarak ekonomisi büyüyen, Avrupa’da en gözde ülkeleri haline gelecektir. Büyüme rakamlarına bakalım, 

TEŞVİKTE ZONGULDAK 6. TRABZON 1. BÖLGE OLURDU

Teşvik konusunda bir noktanın altını çizmemiz gerekir. Teşvikte ortaya konulan kriterleri bilgisayar tayin etmektedir. Her şey teknolojik verilere göre ayarlanmaktadır. Bu veriler arasında şunlar var. İlde 10 kişiye düşen araç sayısı, yükseköğrenim görmüş insanlar, fert başına düşen elektrik tüketimi, yeşil kartlı sayısı, Cep telefonu kullanan sayısı önemli etkenlerdir. Türkiye istatistik Kurumu’nun da incelendiği verilerde Trabzon 3. bölgede yer almıştır. Ben isterdim ki Trabzon olsun. Bilgisayar ortamında bu veriler çıkmıştır. Tabi bunların yanında bazı gerçekleri de görmemiz gerekir. Zonguldak sanayi şehri. 

Teşvikte Trabzon gibi 3. bölgede. Oraya bir ziyaretimiz oldu. Orayı gördükten sonra dedim ki Zonguldak teşvikte 6. Trabzon 1. sırada olur. Güneydoğu’ya yapılan yatırımlar ile Trabzon’un yatırımları ortadadır. Zağnos Vadisi, Çömlekçi Dönüşüm Projeleri, duble yollar, Akyazı Projesi, Kanuni Bulvarı, Trabzon önemli hizmetler alıyor. Ayrıca teşvik konusunda Sayın Başbakanımız, teşvik sunumunda Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’a, “Trabzon neden 3. Sırada yer almıştır” sorusunu sordu. Bu da başbakanımızın dikkatinden kaçmamıştır. Ancak sözünü ettiğim gibi bilimsel veriler Trabzon’u 4’ten 3’e almıştır. Bir de unutulmaması gereken en az 5 yatırım alanında Trabzon zaten 5. bölge kriterlerinden teşvik almaktadır.

GÖÇ KONUSU SİYASİ MALZEME GERÇEKLER ÖYLE DEĞİL 

Göç konusu da beni düşündüren unsurların başında geliyordu. Burada mükerrer yazılmayı gözden kaçıramayız. Hem merkezde hem de köyünde kayıtlı olan vatandaşlarımız vardı. Adresi kayıtlı nüfus sistemi ile gerçek nüfusta belirlenmektedir. Trabzon evet dışarıya göç veren bir il; ancak zamanında bu göçler yapılmış. Aile bağı olan gençler de önünü açmak için, çıkış yolunu Büyükşehirlerde arıyor. Çünkü oralarda zamanında kökleşmiş bağları var; ancak hiç biri Trabzon ile irtibatını kesmiyor. Yazın buralarda oluyorlar. Sadece İstanbul’da 350 binin üzerinde Trabzonlu yaşıyor. Trabzon merkez nüfusu ise 303 bindir. Göç konusu siyasi malzemeye müsait olduğu için kullanılıyor. Adrese dayalı sistemle eski dönem arasında yarı yarıya fark olduğu gözlemlendi.

 KONGREDEN GÜÇLENEREK ÇIKTIK

AK Parti, Trabzon il kongresinden güçlenerek çıkmıştır. Parti için böyle olması gerekiyordu. Partinin güçlü topları Genel Merkez’in ve sayın Başbakanımızın iradesi ile yetişmiş siyasetçilerin dışarıda kalmaması için güçler birleştirilmiştir. Siyasette güçler dağıldığında birikimi olan siyasetçiler dışarıda kalabiliyordu, AK Parti olarak Trabzon’da ve Türkiye’de biz bunun önüne geçiyoruz. Partilileri bir arada tutmak için birkaç aday yerine stratejimizi bunun üzerine kurmuş durumdayız. 

AKÇAABAT’A 2 ÜNİVERSİTE

 İktidarımız süresince Akçaabat’ın önemli yatırımlar aldığını kimse yok sayamaz. Akçaabat önemli hizmetlerin, yatırımların yapıldığı önemli bir merkez haline gelmiştir. Türkiye’de 10 ilin nüfusuna sahip Akçaabat’ta ilerleyen dönemde bu yatırımların meyvesini daha net olarak görebileceğiz. Akçaabat-Düzköy Yolu’nun 1. kısmının önemli bölümü tamamlandı, 2. etap yatırımları için çalışma devam ediyor. Şinik Organize Sanayi Bölgesi Yolu’nda kanuni süreç işliyor ve uygulamalar devam ediyor. Kavaklı-Söğütlü-Yıldızlı Çevre Yolu çalışmaları başlayıp o hat Tanjant’a benzer bir şekilde Akyazı’da tünelle buluşup Kanuni Bulvarı’na bağlanacaktır. Akçaabat’ta bir devlet üniversitesi ve bir de vakıf üniversitesi kazandırma yolunda daha önce çok sıklıkla durulmasa da açıklamalar yapılmıştır. Akçaabat için bu hazırlık vardır. Fatih Eğitim Fakültesi’nin tek başına üniversite olması gündemdedir.

FINDIK-ÇAY KONUSU VE BAL ORMANLARI PROJESİ

 Fındık ve çay bölgemiz için iki önemli üründür. Dünyada önem derecesi yüksek ürünler sizin ürettiğiniz ürünün piyasa değerini oluşturmaktadır. Yapmamız gereken dünyada bu ürünlerin talep boyutunu artırmak olacaktır. Fındık politikasında Fiskobirlik’e görev düşmektedir. Bilim insanlarından yararlanıp farklı stratejiler ortaya konulmalı. Fındıkta alan bazlı destek verilmektedir, bu devam ediyor. Devlet bu noktada sorumluluk alıp sistemi düzenleyici görevini yerine getirmektedir. Çayda da benzer durum söz konusudur. Dünyanın en pahalı çayını tüketiyoruz. Kaçak çay bunun için ülkeye giriyor. Burada sorun yetiştirilen ürünün dünya piyasalarına göre pahalı oluşu ve ihraç edilememesi. Bu iki ürünün yanı sıra Çevre Bakanımız Veysel Eroğlu bölgemizin iklimine uygun olan Bal ormanları oluşturup 100’den fazla tesisle kaliteli üretiminin önünü açabiliriz. Bu konu üzerinde çalışmalar devam ediyor ve ormanlar da belirlenmiş durumdadır.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (7)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Röportaj Haberleri