Liseliler İlk Yıllarından İtibaren Üniversiteli Ablaları ve Abileri İle Birlikte Kariyer ve Tercih Belirleyecek!
Avrasya Ekolü kurucusu Yard. Doç. Dr. Osman SİRKECİ önderliğinde ÜNİLİSE projesi kapsamında KTÜ ve Avrasya üniversitesi girişimcilik öğrencileriyleTrabzon’un Başarılı liselerinden biri olan Akçaabat Şehit Gökhan Uzun Fen lisesinin 9. ve 12. Sınıf öğrencilerinin katılımı ile bir ilk gerçekleşti.
Üniversite ve Lise öğrencilerinin birbirine yakın ve farklı yaklaşımlarını paylaşarak kendi öz güvenlerini kazanmalarına ve geliştirmelerine katkı sağlayarak gelecekteki mesleki tercih ve kariyer belirleme süreçlerinde kendilerine en uygun ve daha doğru karar vermelerini sağlamayı hedefleyen ÜNİLİSE PROJESİ ile öğretmenlerin ve okul yönetimlerinin de kendi kurum ve eğitim anlayışlarının dışarıdan bir gözlem ve tecrübe ile zenginleştirilmesi amaçlanmaktadır.
Trabzon Akçaabat Fen Lisesindeki Yenilikçi-Yaratıcı Eğitim Girişimci Öğrenci vizyonlu bu ilk uygulamaya Lise 9 ve 12. sınıf Öğrencileri 3D sınıfında üniversite öğrencileri ile birlikte derslere katıldı.
Dersin ilk bölümündelise müdürü Ali BALTA tarafından yenilikçi yaratıcı girişimci lise örneği olarak Fen Lisesi hakkında bilgi verildi Lise öğrencileri ile Avrasya ekolü öğrencileri birlikte yemek yenildi. Okulda lise öğrencileri ile üniversite öğrencileri arasında kısa sürede arkadaşlık ortamı kuruldu.
Dersin ikinci kısmında Proje kapsamında Avrasya Ekolü ve ÜNİLİSE projesi kurucusu Yrd. Doç. Dr. Osman SİRKECİ tarafından lise öğrencilerine YENİLİKÇİ YARATICI EĞİTİM VE GİRİŞİMCİ ÖĞRENCİ konulu Ders-Konferans verildi. Konferans da öğrencileri proje ve girişimcilikle ilgili bilgilendirme yapıldı. İnteraktif katılımcı ders modeli ilelise öğrencilerinin keyif aldıkları ve üniversitelilerin aktif olarak katıldığı gözlerden kaçmadı. Öğrenciler bu tür konferansların tekrarını istediler.
Uzman Öğretmen Nedim TOPSAKAL’ın da katıldığı dersteÜniversite öğrencileri güncel teknoloji donanımıyla farklılık yaratan sınıflarda 3D olarak kısa ders kesitleri görme fırsatı buldu.
İlk uygulama örneği olarak ÜNİLİSE PROJESİ beklenenin çok üstünde bir katılım ve ilgi karşılandı. AVRASYA EKOLÜ yaklaşımı ile gerçekleştirilen bu liseli ve üniversiteli öğrencilerin birlikte kaynaşmalarına tecrübe yaklaşım farklılıklarını kavrayarak doğru tercihler ve kariyer belirlemelerine de katkı sunan yüksek merak ve öğrenme motivasyonu etkisiyle hem üniversite hem de Lise öğrencilerinde ve öğretmenlerinde çok daha yüksek bir performansın sağlanmasında oynayabileceği rolün örnek bir göstergesi oldu.
Programa katılan Lise öğrencilerinin Üniversite bünyesinde kurulmuş olan SOSYAL GİRİŞİMCİLİK KLÜBÜNE üye olmak için sıraya girmeleri, abi ve ablalarını soru yağmuruna tutmaları katılımcı öğrencilerin ihtiyacı olan motivasyona kavuşunca ne kadar meraklı ve heyecan dolu olabileceklerini okul müdürlerine ve öğretmenlerine de göstermiş oldu.