Akçaabat Yaylacık Mahallesi’nde ikamet eden Dr. Tarkan Kalaycıoğlu, belediyenin gelişigüzel attığı zehirler ile sokak köpeklerinin yanı sıra evcil hayvanların da telef edildiğini iddia etti.
Dr. Kalaycıoğlu, zehirli etlerin gelişi güzel çevreye bırakılmasıyla sonuçları telafi edilmeyecek bir durum oluşabileceğini ve yetkililerin daha çağdaş yöntemler kullanmaları gerektiğini savunarak şu açıklamalarda bulundu.
“Akçaabat Yaylacık Mahallesi sahil kesiminde dün akşam sahipsiz sokak köpeklerini zehirlemek amacıyla zehirli etler sokağa, mahalle aralarına yol kenarlarına sistemli bir şekilde bırakılmıştır. Etlerin çok sitemli bir şekilde kesilmiş ve mahallenin her tarafına düzenli bir şekilde bırakılmış olması ve ayrıca elinde köpek yakalama tasması olan belediye görevlilerini taşıyan çöp kamyonunun sabahın erken saatinde olay yerinde görülmesi bunun bir vatandaş ya da mahalle sakini tarafından yapılmadığı ihtimalini güçlendirmektedir. Hayvan ve doğasever vatandaşlar olarak belediyemizden ricamız sokak köpeklerinden kurtulmak için yaşadığımız çevreye buralarda oynayan küçük çocuklarımız içinde çok tehlikeli olabilecek olan zehirli maddeler atmaması, eğer üçüncü bir şahıslar tarafından atılmış ise bile buna engel olup bir an önce mahallemizi ve çevremizi bu zehirli atıklardan temizlemesidir. Zira görüldüğü kadarıyla köpekler tarafından yenmiş olanlar haricinde sabah saatlerinde hala ortalıkta ciddi miktarda zehirli etler bulunmaktaydı.
Kullanılan zehir çok etkili bir zehir zira bir görgü şahidi olarak sabah köpeğimi gezdirmeye çıkardığımda peşime küçük bir köpek takılmıştı, yerden et parçası yediğini gördüm, aradan 5 dakika geçmeden köpek oracıkta kıvranarak yere düştü ve ölüverdi.
Şimdi bunu yapana soruyorum bi köpeği bile dakikalar içinde öldürebilen bir zehir yanlışlıkla hiç bir şeyin farkında olmayan bir çocuğumuz tarafından ellense ve sonrada çocuk elini ağzına getirse ve ölse bunun hesabını kim verebilir. Ayrıca mahallemizi bilen bilir buralarda çok fazla sayıda tek başlarına oynayan küçük çocuk nüfusu var. Lütfen yaşadığımız çevreye biraz daha duyarlı olalım, üstelik eğer bunu yapan normalde görevlerinden biri çevreyi korumak, geliştirmek ve güzelleştirmek olan bir kamu kuruluşu ise bu daha da vahim. Sokak köpekleri ile mücadele edilecekse bunun farklı bir yöntemi olmalıdır öyle kolaya kaçıp akşam zehirle sabah gel leşleri topla, bu kadar basit değil hadise. Ne bileyin zaten bu köpeklerin çoğu insandan kaçmıyor gelir toplarsın ya kısırlaştırır tekrar salarsın ya da başka bir alanda topluca uyutursun. Ayrıca mahalle sakinleri olarak evcil köpeğimizi buralarda gezdiremez olduk, ben köpeğimi temiz ve sakin bir çevrede huzur içinde gezdiremedikten sonra niye vergi veriyorum ya da nasıl iyi hizmet alıyorum diyeceğim…
Çevreye Bırakılan Zehirli Etler.