Akçaabat’ta bir grup eğitimci, bu yıl ikincisini gerçekleştirdikleri ''Dost Eli'' yardım kampanyasıyla, Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde bir köy okuluna yardımda bulundu.
Öğrencilere tepeden tırnağa giyecek ve kırtasiye ile gıda yardımı yapan grup, okulun da eksiklerini gidererek, teknik malzemelerini yeniledi.
Grup üyelerince esnaf ve hayırseverlerden toplanan malzemeler, ilçedeki Yaylacık Gençlik Merkezi'nde bir araya getirilerek bir kamyonete yüklendi. Kelkit'in Ağıl Köyü İlköğretim Okulu'na götürülen malzemeler arasında temizlik ve tesisat ekipmanından boyaya, sıradan haritaya, panodan bilgisayar malzemesine kadar pek çok teknik eşya yer aldı.
Öğrenci mevcudu 29 olan okula ayrıca 29 özel koli hazırlayan yardımsever ekip, üzerlerine daha önceden tespit edilen tüm öğrencilerin adını ayrı ayrı yazarak bu kolilere yerleştirdikleri iç çamaşırı, çorap, kazak, mont, ayakkabı, tişört, kaşkol, bere ve birçok giysi ile kırtasiye malzemesini, öğrencilere teslim etti. Kelkit'e götürülen yardım malzemeleri arasında öğrencilerin kardeşleri için de ayrıca giysi ve kırtasiye malzemesi yer aldı.
Ağıl İlköğretim Okulu Müdürü Burhan Şuvak ile köy muhtarı Hüseyin Yıldız tarafından ağırlanan Akçaabat Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih Köse başkanlığındaki 18 kişilik gönüllü yardım ekibi, köyde kaldıkları bir gün boyunca hem öğrencilere getirdikleri malzemeleri teslim etti, hem de okulun sıra, pano ve elektrik tesisatı gibi değiştirilmesi gereken eskiyen eşya ve ekipmanını yeniledi.
Ekibin getirdiği malzemeleri teslim alan çocukların ise mutluluklarının yüzlerine yansıdığı gözlendi.
Yardım kampanyasını düzenleyen ekibin sorumlusu Yaylacık Gençlik Merkezi Müdürü Veysel Sivrikaya, geçen yıl Ağrı'nın bir köy okuluna uzattıkları ''dost elini'' bu yıl da Gümüşhane'ye uzattıklarını söyledi.
Gümüşhane Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileriyle görüşerek Kelkit ilçesinin Ağıl köyündeki ilköğretim okuluna bu yıl yardım yaptıklarını ifade eden Sivrikaya, ''Bize okul ismi gelince Kelkit'e gittik. Okulun ve öğrencilerin ihtiyacını belirledik, ona göre malzemeleri toparladık'' dedi.
Okulun yapı olarak iyi durumda bulunduğunu, ancak öğrencilerin ihtiyaçlarının fazla olduğunu gördüklerini anlatan Sivrikaya, şöyle devam etti:
''Çocukların ihtiyacı olan her şeyi, ayakkabısından montuna, iç çamaşırından çorabına kadar götürdük. Kaleminden defterine, romanından hikaye kitabına kadar kırtasiye malzemesi temin ettik. Temizlik malzemelerinden haritasına kadar her şeyi düşündük. Çocuklara çikolata, bisküvi türü yiyecekler bile dağıttık. Bunun yanı sıra ağabeyleri, ablaları, kardeşlerine de verebileceğimiz birçok malzeme aldık. Bundan sonra da gözümüz bu okulda olacak, doğabilecek ihtiyaçları öğretmenlerle konuşup alacağız. Bir sınıfın sıraları eskimişti, onları değiştirdik. Okula bir de kütüphane kurduk.''
''Her Şeyi Devletten Beklemeden, İhtiyaçları Gidermeye Çalışıyoruz''
Sivrikaya, ekiplerinde bulunan kimsenin bu yardımla ilgili maddi olarak bir katkısı olmadığını, tamamen aracılık ettiklerini vurgulayarak, ''Olandan alıp olmayana götürmeye çalışıyoruz. ABD'li bir başkan, seçildiği gün 'ABD benim için ne yapabilir devri bitmiştir, artık ABD için ben ne yapabilirim devri başlamıştır' demişti. Biz de her şeyi devletten beklemeden, var olan ihtiyaçları gördükçe gidermeye çalışıyoruz'' diye konuştu.
Düzenledikleri kampanyanın örnek olmasını dileyen Sivrikaya, şunları kaydetti:
''Dost Eli, her yıl bir ya da birkaç kez uygulanarak geleneksel hale dönüştürülecek. Geçen yılki yardımımızdan sonra Türkiye'nin dört bir yanından teklif geldi yardım yapılması yönünde. Geçenlerde Şırnak'tan bir köy okulu için yardım talebinde bulunuldu. Orası için de bir planlama yapmaya başladık.''