Trabzon hattındaki dolmuşların Akyazı tünelini kullanmadığını ve sahil yolundan gittiğini belirten vatandaşlar mağdur olduklarını söyledi. Vatandaş “Tünel açıldığından beri mağduruz.” derken Akçaabat-Trabzon Minibüsleri Kooperatifi Başkanı Abdullah Sevim “Tünel giriş ve çıkışında yolcu indirmemiz kanunen yasak. Ayrıca güzergâhımızda orası yok.” dedi.. Mahalleliler “Tünel açıldığından beri mağduruz.” derken Akçaabat-Trabzon Minibüsleri Kooperatifi Başkanı Abdullah Sevim “Tünel giriş ve çıkışında yolcu indirmemiz kanunen yasak. Ayrıca güzergâhımızda orası yok.” dedi.
Beşirli’de bir araya gelerek konuyla ilgili açıklamada bulunan vatandaşlardan Davut Usta 18-20 yıldır tünele yakın bölgede yaşadığını belirterek “Akçaabat minibüsleri buradan tünele girmiyorlar. Sahilden çalışıyorlar. Tünel açıldı açılalı dolmuşların Akçaabat dönüşündeki yolu sahil yolu oldu. Buradan vatandaş Akçaabat’a gitmek istese burayı kullanamıyor. Kavşağın ötesine gitmek zorunda kalıyor. Neden Akçaabat minibüsleri tünele girmiyor? Akçaabat’a geçmek için bir sürü yol yürümek zorunda kalıyoruz. Burada sadece sahildeki mahalle yok. Yukarı doğru 8-10 köy var.” diye konuştu.
Vatandaşlardan Haydar Karamanlı ise Karayolları’na konuyla ilgili görüş aktardıklarını belirterek “Kaldırım yapılırken iniş ve biniş için cep yapılmasını istedim. Bize o iş sonranın işi dediler. ‘Bir sürü masraf yapılıyor, bu da yapılsın’ dedim. ‘Üst geçidin altına cep konulsun’ dedik. Akıllı kavşaktan gelecekler burada durabilirlerdi. Dolmuşlar da durabilirdi. Ama yapmadılar.” dedi.
Akçaabat Trabzon Söğütlü ve Mersin Minibüsleri 1 No’lu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Abdullah Sevim “Tünelin çıkışında üst geçit var. Tünelin giriş ve çıkışında kanun gereği yolcu indirmek ve bindirmek yasak. Bu nedenle güzergâhımız sahil yolu olmak zorunda. Tünelin çıkışında Gürbulak’a, Yeşilova’ya gidecek yolcuları diyelim indirdik trafik kazası kaçınılmaz olur.” dedi.
Berkant PARLAK