Genç Çiftçilere 30 Bin TL Hibe

Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu bir basın açıklaması yayınlayarak " Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi başvurularının 11Mayıs tarihinde sona ereceğini söyledi.

Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu  bir basın açıklaması yayınlayarak " Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi başvurularının 11Mayıs tarihinde sona ereceğini söyledi.

 

Başkan Mustafa Hikmet Eyüpoğlu yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı " Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi başvurularının 20 gün olmasına rağmen ön başvuruda bulunan genç çiftçi sayısının 174 olduğunu belirterek başvuru sayının Akçaabat gibi tarım ve hayvancılığa elverişli arazilerin bulunduğu bir ilçe için çok yetersiz olduğu söyledi. Proje başvurularının 11 Mayıs'a kadar devam edeceğine dikkati çeken Eyüpoğlu 10 bin adet el ilanı yapıklarını ve İlçe Kaymakamımız Şenol Şenel in destekleri ile imamlar aracılığı üreticilere ulaştırdıklarını söyledi. Buradaki amaçlarının üretim beşiği olan Akçaabat ilçemizdeki genç çiftçilerin hibe desteğine yüksek sayıda başvuru yapmasını sağlamak olduğunu belirtti. Ön başvuruların büyük bölümü hayvansal üretim için Başkan Eyüpoğlu,ilçe tarım müdürlüğüne yapılan başvuruların 160 hayvansal üretim amaçlı projeler olduğuna işaret ederek bu sayının artması gerektiğini söz konusu projeler gerçekleştiğinde Akçaabat ta artan et ihtiyacının bu üreticilerden karşılanabileceğini söyledi. Genç çiftçilere 30 bin liraya kadar hibe Program kapsamında genç çiftçilere 30 bin liraya kadar hibe yoluyla destek verilecek. Söz konusu program Trabzon Büyükşehir olmadan Akçaabat Belediyesi ne bağlı merkez mahalleler dışındaki tüm yerleşim birimlerini kapsıyor bu mahallelerimizde yaşayan tüm genç çiftçilerimiz ve çiftçilik yapmak isteyen ­ Söz konusu destekten yararlanabilmek için belirlenen proje konuları şöyle: "Hayvansal üretime yönelik, büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık projeleri, arı ve arı ürünleri yetiştiriciliği projeleri,kanatlı ve ipekböceği yetiştiriciliği projeleri, bitkisel üretime yönelik, kapama meyve bahçesi tesisi projeleri, fide, fidan, iç ve dış mekân süs bitkisi yetiştiriciliği projeleri, kontrollü örtü altı yetiştiriciliği projeleri, kültür mantarı üretimi projeleri, yöresel ürünleri ile tıbbi ve aromatik bitki üretimi, işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik, tıbbi ve aromatik bitki üretimi, işlenmesi,depolanması ve paketlenmesi konulu projeler, coğrafi işaretli, yerli gen kaynaklarını kullanarak, organik veya iyi tarım uygulamalı bitkisel ve hayvansal üretim konulu projeler, coğrafi işareti olan gıdaların üretimi konulu projeler.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberler Haberleri

Dalgalar Sahile Zarar Verdi
Tiyatro Günlerine Uluslararası Boyut
İstiklal Esnafı Kahvaltıda Buluştu