Gedikli'den Açıklama

Akçaabat'taki kanalizasyon Sorunu İle İlgili Söğütlü Belediey başkanı Metin Gedikli'den Açıklama Geldi.

 

Söğütlü Beldesi’nde meydana gelen kanalizasyon derin deşarj hattındaki arıza sonrasında, Akçaabat Belediyesi ile Söğütlü belediyesi arasındaki kavga derinleşiyor.

  

Akçaabat Yaylacık mahallesinin kanalizasyon atıklarının denize atıldığı Söğütlü’deki derin deşarj ünitesinin arıza vermesi ile başlayan ve Söğütlü belediyesinin Akçaabat’tan gelen hattı kapatması ile devam eden kavga büyüyor. Akçaabat Belediye Başkan Yardımcısı Osman Parlayan’ın dün yaptığı söğütlü belediyesini suçlayıcı açıklamalarının ardından, Söğütlü Belediye Başkanı Metin Gedikli bir basın açıklaması yaptı. Akçaabat Belediye’sini suçlayan Metin Gedikli “Dereye bırakılan kanalizasyon atıkları Akçaabat belediyesinin sorumluluğunda” dedi. 

Başkan Metin Gedikli, olayın bu güne kadar nasıl geldiğini özetleyerek “Biz konuyu Akçaabat belediyesine resmi yazı ile ve sözlü olarak bildirmemize rağmen bize geri dönüş olmadı. Akçaabat belediye başkanı sağlık problemleri dolayısıyla raporlu idi.  Akçaabat tarafından gelen hat için başkan yardımcısını ben bizzat telefon ile aradım. Buradaki arızanın önemini ve vahametini, Akçaabat’tan gelen hattın çalışma dolayısıyla iptal edilmesi gerektiğini belirttim. Aradan yaklaşık 3 ay geçti ve bu sürede biz çok özverili bir çalışma yaparak arızayı giderdik. Bu süre içerisinde bir kere bana alo deyip te burada bir arıza vardı ne oldu? Burada biz nasıl bir yardım yapabiliriz şeklinde bir duyarlılık hiçbir şekilde olmamıştır. Yıldızlı belediye başkanı Yahya başkan sürekli arayıp takip etmiş ve ne gerekiyorsa yapalım demiştir” dedi.

 Sorunlarını bizim sırtımızdan  halletme yoluna gidiyorlar.

 

 Akçaabat Belediyesini hiçbir konuda kendilerine öncülük yapmadığını da ifade eden Gedikli “Akçaabat Belediyesi ilçe belediyesi olarak bizlere önderlik yapması, belde belediyelerine projelerde öncülük yapması gerekirken, kendi sorunlarını beldenin sırtından bertaraf etmenin beleşçiliği içerisinde bir anlayışla yaklaşmış olacağı verdiği beyanatlardan anlaşılmaktadır. Bizimle hiçbir şekilde hiçbir diyaloğa girmemiş ve bu olayın çözülmesinde bizlere moral ve motivasyon desteği sağlamamışlardır. Kesinlikle ben Akçaabat belediye başkan yardımcısı benim muhatabım değildir. Onunla birlikte bu olaya katkı sağlaması noktasında duyarsızlığını yadırgıyorum, kendilerine de yakıştıramıyorum. Verilen beyanatlar bizleri bağlamaz. Bizi sorumluluk sahamızda olan Söğütlü’de yaşayan insanların, ulaşım, dolaşım ve yaşam standardı olarak yerel yöneticilik olarak sağlayabileceğimiz çalışmalar, projeler ilgilendirir. Bu olayları basına taşıyarak kaşımak kimseye fayda sağlamaz.  Ben sadece bilgi kirliğinden, biliçsizlikten basına sızdırılan bilgilerin kaynağına inerek doğru bilgilerler ile yansıtılması gerekirdi. Bu şekle geldiği için de son derece üzgünüm. İşi ehli olmayan insanları bu tür işlerin başına getiripte bu tür halledilmesi gereken işlerli milli mesele boyutuna taşınması onun arkasından fitne fesat ve ayak oyunları ile bir şeyler elde etmek acizliktir. Bu olay çözümsüz bir olay da değildir. Akçaabat belediyesi aktarma istasyonunda bu atıkları toplayı kendi sistemine vermekle sorunu halledebilir” şeklinde konuştu.

 Nüfusumuz 30 bin civarında 

Söğütlü Belediye başkan yardımcısı Suzan Bayram ise Söğütlü’nün nüfusunun 28-29 bin civarında olduğunu belirtti. 

Başkan Yardımcısı Bayram, Söğütlü’nün sürekli göç aldığını ve her geçen gün büyüdüğünü belirterek “TUİK verilerine normal nüfusumuz 11744 gözüküyor ancak 2. Adres olarak öğrenci ve diğer insanların sayısı ile 28-29 bin civarındadır. Beldemiz sürekli gelişen ve göç alan bir beldedir ve 5 Bin su abonemiz vardır. Su abone sayımızdan bir ne kadar büyük bir nüfusa sahip olduğumuz anlaşılabilir” dedi.

 Sistem 25 Bin Nüfusu Kaldırabilir.

Bayram, sistemin resmi rakamlara göre 25 bin nüfusa hitap etiğini de ifade ederek ” Buradaki derin deşarj hattındaki arızanın giderilmesi için ilgili dalgıç firmaları ile görüştük ve resmi kurumlara, valiliğe iller bankasına ve Akçaabat Belediyesi’ne 01.07.2010 tarihinde resmi yazı ile verdik. Bu arızanın giderilmesi için gelen debiyi düşürmemiz gerekiyordu. Ancak Akçaabat hattından gelen atıklar sürekli gelmeye devam ediyordu. Arıza olan bir sisteme atık vermemiz mümkün değildi. Yapılan ciddi çalışmalar sonrasında Yıldızlı’dan gelen hattı kapattık. Sonrasında ise arızayı giderdik. Şu an sistem ancak bizim nüfusu kaldırabilecek yeterlilikte. İller bankasının vermiş olduğu resmi hesaplamalara göre sistemde saniyede 210 litre aktarılmaktadır ve bu da 25 bin nüfusa hitap edecek şekildedir. Bu rakamlar iller bankasının koyduğu resmi rakamlardır. Akçaabat belediyesinin vermiş olduğu rakamlar gerçeği yansıtmamaktadır” şeklinde konuştu.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Haberler Haberleri

Karşılıklı Açıklamalar