Balıkçıların Tepkisi Sürüyor

Darıca'da Kafes Balıkçılığı yapmaya hazırlanan Ali Akyaz, balık kafeslerine zarar verilmesine tepki gösteriyor.

İlçemiz Darıca beldesi açıklarında bir süre önce kafes balıkçılığı yapmak için tüm izinlerini alan ve yatırımına başlayan Trabzonlu girişimci Ali Akyaz, balık kafeslerine zarar verilmesine tepki gösteriyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Omega 61 Su Ürünleri Yetiştiriciliği Şirketi sahibi Ali Akyaz, bir süre önce Akçaabat ilçesi Darıca beldesi açıklarında kafes balıkçılığı yapmak için izin alarak yatırıma başladığını hatırlattı. Ancak yöredeki kıyı balıkçılarının tepkisi ile karşılaştığını kaydeden Akyaz, son olarak önceki gece Darıca açıklarındaki balık kafeslerinin halatlarının kesildiğini ve şamandıralara zarar verildiğini söyledi.

 

Akyaz, 40-50 bin TL maddi hasarının olduğunu ifade ederek “Biz gerekli izinleri devletten aldık ve buraya balıkçılık yapmaya geldik. Herşeyimizi hazırladık. Bu arada yöredeki balıkçılar ve balıkçı kooperatifleri bize karşı olduklarını söylediler ama bu karşılıklı ve iyi niyet içerikliydi. Kendileriyle konuştuk, anlaştık ve bizim burada bir suçumuz olmadığını söyledik. Burayı bize devletin verdiğini, kendimizin burayı bizzat istemediğimizi söyledik. Onlar protestolarını yaptılar, biz işimizi yaptık. En son kooperatif başkanları ve birlik başkanlarıyla oturduk konuştuk. Kıyı balıkçılığı yapan arkadaşlarımızda ekmeğini buradan kazanıyor. Biz de burada istihdam sağlayacağız, burada bir orta yol bulunmalı. Biz kimsenin ekmeğinin peşinde değiliz” dedi.

 

Kendilerine Tarım İl Müdürlüğü tarafından yeni bir yer gösterildikten sonra, buradan taşınabileceklerini de kaydeden Akyaz “Tarım İl Müdürlüğü ile bu konuda konuştuk, yakın bir zamanda gerçekleşemeyeceğini ve projesinin uzun süreceğini söylediler. Bu çerçevede bizde kooperatif başkanlarıyla beraber geçtiğimiz Pazartesi akşamı bir toplantı gerçekleştirdik. Önümüzdeki Haziran ayına kadar balıkçılardan izin istedik, Haziran ayında devletin bize gösterdiği yere taşınacağımızı söyledik. Bu konuda da balıkçı kooperatifleriyle fikir birliğine vardık. Toplantı yaptığımız günün sonrasında bir balıkçı arkadaş bizi arayarak, kafeslerimizin sürüklendiğini söyledi.

 

Biz hemen olay yerine gelerek, kafeslerimizin kesilmiş olduğunu gördük. Gece buraya gelerek tüm tesise zarar vermişler. Halatları, şamandıraları kesmişler. Şayet balıkçı arkadaşımız kafesleri görmeseydi, muhtemelen kafeslerimiz kaybolacaktı. Büyük uğraş verecektik. Bu yaşanan olaya balıkçı kooperatif başkanları bile şaşırdı” diye konuştu.

 

“Kafeslere iyi ki balık koymamışız” diyen Akyaz “Eğer kafeslerde balık olsaydı, zararımız daha büyük olacaktı. Bununla ilgili Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduk. Valiliğe de dilekçeyle başvuracağız. Bunu yapan kişilerin yakalanmasını, cezasının verilmesini istiyoruz. Burada kesilmemiş halat bırakılmamış, bu halatlar çok pahalı. Kesilen halatların bize zararı yaklaşık 40-50 bin TL oldu. Biz her türlü önlemimizi alacağız. Buraya bekçi koyacağız. Yakın zamanda gizli kamera ve radar sistemi de koyacağız. Bundan sonra gerekli tüm önlemleri alacağız” ifadelerini kullandı.

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Haberler Haberleri

Akçaabat Adalet Sarayı Binası Hızla Yükseliyor
Karşılıklı Açıklamalar