Akçaabat ta Güvenilir Günlük Köy Sütü
Akçaabat Ziraat Odası Başkanlığı ve Altın Öğün Yöresel Ürünlerinin yapmış olduğu proje ile Akçaabat Aydınköy Mahallesi’nde süt üreticiliği yapan çiftçilere Tarım ve Orman Müdürlüğü ile süt hijyeni ve saklama koşulları eğitimi verilerek günlük olarak çiftçinin ürettiği süt Altın Öğün Yöresel Ürünleri tarafından mahalleden üreticiden fabrika fiyatının iki buçuk katı fiyata alınarak günlük olarak telefon siparişi ile evlere dağıtılıyor.İşletme Akçaabat merkezde bulunan satış noktasında süt soğutuculu sütpınarı kurarak sabah çiftçiden aldığı sütü günlük olarak satışa sunuyor.
Köylü yü Milletin Efendisi Yapmak İçin Çalışıyoruz
Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu ” kırsaldaki Aydınköy Mahallelerimizde süt hayvancılığı geliştirmek için yeni bir proje başlattık.Süt sığırcılığı projesinde üreticimizin diğer alıcıların vermiş olduğu süt fiyatının yaklaşık 2,5 katını işletme veriyor. Hedefimiz günlük 1000 litre sütü Güllük tazelikte ve hijyen koşullarına dikkat ederek direkt tüketiciye ulaştırmaktır, bunu başara çağımıza inanıyorum.Aydınköy Mahallesi'nde başlatmış olduğumuz çalışmayı tüm mahallelerimize yaymayı hedefliyoruz.İzlenebilirlik felsefesi ile toplamış olduğumuz sütleri tüm Trabzon halkına ulaştırmak için başlatmış olduğumuz projede 2 amaç bulunmaktadır.Birincisi üreticinin ürününü hak ettiği değeri vererek günümüz sorunlarından olan hayvancılığa bir damla olsun çözüm bulabilmektir, diğer taraftan da tüketicilerimizin katkı maddesi olmayan bizzat köylüden tedarik edilmiş kaliteli bir süt alabilmesini sağlamaktır.
Proje yaygınlaştığında sadece süt değil köylünün üretmiş olduğu yumurta köy yoğurdu ve sebze üretiminin de artacağına inanıyoruz. Satış hedeflerini yakaladığımızda çiftçimizin ekonomik gelir ve refah seviyesi artacaktır. Öncelikle süt satışları Akçaabat ilçemizde başlatıldı amacımız çiftçilerimizin üretmiş olduğu sütü günlük olarak satış noktalarını ve dağıtım ağını genişleterek tüm Trabzon’a yaymaktır.
OR-KÖY projesi ile Aydın köyde süt sığırcılığı projesi ne başvuruları yaptırdık tüm Akçaabat'ta hayvancılığın yeniden istenilen seviyelere gelmesi için bu projeye herkesin destek vermesini bekliyoruz.
Tüketicilerin güvenilir sağlıklı ve hijyen koşullarına dikkat edilerek çiftçiden alınan sütü direkt tüketicinin kapısına teslim ediliyor.Ürünlerin tüketiciye ulaşmasında da Akçaabat esnafımız Altın Öğün Yöresel firma yetkilisi gıda mühendisi Emrah Çelik bu projenin nihayetine erdirilmesi için birlikte özverili bir çalışma yürütüyoruz ve yürütmeye devam edeceğiz.”
Çiftçinin tüketici ile buluşmasında yeni bir adım
Altın Öğün Yöresel Ürünler sorumlusu Gıda Mühendisi Emrah Çelik Çiftçinin üretmiş olduğu günlük taze sütlerinin soğuk zincir kırılmadan tüm detaylar teknik bir şekilde uygulanıp halkımızın güvenilir ve organik süt tüketilmesi için tüm öz verimizi kullanarak satışa sunuyoruz.
Çiftçilerimiz den aldığımız sütlerin yağ ve kuru madde miktarını ölçerek tam yağlı bir site tedarik edilerek tüketiciye ulaşıncaya kadar +4 derecede kalmasını sağlamaktayız.
Halkımızın ne tükettiğini bilmesi en doğal hakkıdır bu amaçla satın aldığı sütün o hangi köyden hangi çiftçiden hangi koşullarda tedarik ettiğini ürünü satın aldığı yerden öğrenebilir bu bilgiler satış noktalarına yazılı olarak verilecektir.
Bu projenin devamı olarak her çiftçi bir işletmeci olsun politikasıyla hasret kaldığımız kendi yöremizin organik ürünlerini çoğaltarak tüketici ile buluşturmaktadır her çiftçiye verilecek eğitimlerle desteklerle iyi bir işletmeci üretici olabilir.
Bu projede işletme olarak bizler Ziraat Odası ile birlikte çiftçilerimizin koordine edilmesi için tüm desteği sağlayacağız.