Sempozyuma Sayılı Günler Kaldı
Akçaabat Belediyesi, Uluslararası Dünden Bugüne Akçaabat Sempozyumu ile büyük bir organizasyona ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.
2013 yılında ilki yapılan sempozyumun ardından 2. Sempozyum uluslararası boyut kazanarak 12-14 Ekim 2018 tarihlerinde Akçaabat'ta yapılacak.
Akçaabat yöresinin kültür envanterini oluşturan soyut, somut, yazılı, sözlü, görsel, maddi kültür mirası, tarihi, sosyal yapısı, sosyal tarihi, arkeolojisi, sanat tarihi, mimari tarihi, dinler tarihi, etnoloji, sosyal antropoloji, sosyal psikoloji fizik antropoloji, coğrafi özellikleri ile ilgili konular sempozyum kapsamındadır.
12-14 Ekim 2018 tarihlerinde 3 gün sürecek sempozyumda toplam 112 bildiri akademisyenler ve uzmanlar tarafından sunulacak.
12 Ekim 2018 Cuma günü Hamam Çimeni Çarşısı Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne ait salonda yapılacak açılışın ardından, Osmanlı Belgelerinde Akçaabat Sergisi ve Ortamahalle Sergisi görücüye çıkacak. Hemen ardından Akçaabat Belgeseli gösterimi ile yapılacak açılış konuşmalarının ardından ise öğleden sonra Erol Günaydın Sanat Merkezindeki iki salon ve Hamam Çimeni Çarşısı Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne ait iki salonda oturumlar başlayacak.
Toplam 28 oturumda gerçekleşecek sempozyum, değerlendirme oturumunun ardından son gün yapılacak gezi etkinliğinin ardından sona erecektir.
İlimiz ve Ülkemizin Tanıtımına Katkı Sağlayacak
Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen "Uluslararası sempozyumumuza çok kısa bir süre kaldı. 12-14 Ekim 2018 tarihleri arasında düzenleyeceğimiz Uluslararası Dünden Bugüne Akçaabat Sempozyumu'nda ilçemizi konuşacağız. Tarih, dil, edebiyat, halkbilimi, eğitim ve öğretim, spor, tarım, sanayi ve ticaret, sanat, kent ve mimari başlıkları altında geniş kapsamlı araştırmalar sonucu Akçaabat'ın mevcut potansiyeli biraz daha şekillenecek.
Akçaabat'ın sosyal ve kültürel yaşantısına katkı sağlayacak olan bu sempozyum, ilimiz ve ülkemiz tanıtımı açısından da önem taşımaktadır." şeklinde konuştu.
Bildiriler Kitapta Toplanacak
Sempozyumda sunulan bildiriler, Akçaabat Belediyesi tarafından kitaplaştırılarak değerli bir kaynak haline getirilecek.